Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Iskoristite popuštanje mjera i zabavite se u Zagrebu: Izdvojili smo neka zgodna događanja

Iskoristite popuštanje mjera i zabavite se u Zagrebu: Izdvojili smo neka zgodna događanja

Zaslužili smo svi zajedno dobro se zabaviti, opustiti i nasmijati. U metropoli sve vrvi od zanimljivih događanja, festivala prepunih hrane i dobre glazbe, izvedbi klasičnih djela na otvorenom...

VIDEO

Na internetskoj stranici meetinzagreb.hr Turističke zajednice grada Zagreba možete pronaći što se sve događa u glavnom gradu, od festivala do izložbi. Izdvojili smo neka zanimljiva događanja pa iskoristite ovo lijepo vrijeme i popuštanje pandemijskih mjera - i zabavite se. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sreća 01:52

Foodballerka

- Foodballerka je najveći i najbolji retro-nogometni festival na svijetu. To je bal loših frizura, fine hrane i najvažnije sporedne stvari na svijetu! Radno vrijeme Festivala je radnim danom od 14 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata - kažu organizatori i pozivaju sve da od petka dođu na plato iznad garaže Tuškanac u Zagrebu i dobro se zabave.

Festival traje od 11. lipnja do 12. srpnja 2021. godine, a više informacija saznat ćete na njihovoj Facebook stranici.

Projekt Ilica: Q'ART

- Projekt Ilica: Q'ART Tko Iličari zlo ne misli! KONAČNO prvi puta i u ovoj godini Projekt Ilica: Q'ART donosi radost kreativnog šušura u grad. Zagrijavanje će biti 12. lipnja od 17 sati do 22 sata na Britanskom trgu uz brojne izlagače te odličan glazbeni program koji će započeti zanimljivim izvedbama na gongu i nastaviti se ludim DJ ritmovima. Sve će to biti priprema za Festival zajednice 13. lipnja, u samom srcu grada Zagreba. Dođite na Ilicu i na Ilički plac uživati u umjetnosti i bogatom programu - rekli su organizatori pa pojasnili:

'Glavna gradska ulica za vrijeme održavanja Projekta Ilica: Q'ART pretvara se ujedno i u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici: Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet. Organizatorima bogatog i sadržajnog programa, umjetnicima Ivani Nikolić Popović i Aleksandru Battisti Iliću, cilj je zadržati građane u Ilici, ali, još od prvog izdanja projekta, potaknuti ih da osvijeste važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra grada te da to upravo građani mogu i trebaju.

Za nezaboravni umjetnički doživljaj pobrinut će se, u organizaciji HDLU-a, Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar, dok će Teatar Cirkus Punkt kroz zanimljive radionice i performanse na cesti pokazati što pokret znači u umjetničkoj izvedbi. Zakinuti neće ostati niti svi zainteresirani za modni dizajn jer organizatori su u suradnji s ULUPUH-om, pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu od 12:00h.

Na reviji će svoje unikatne modele inspirirane Aristofanovim Pticama prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a “koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera. Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija uz glazbenu podlogu. Dođite na Projekt Ilica: Q'ART i uživajte u kulturnom i umjetničkom sadržaju u srcu grada. Sudjelovanje na svim programima je besplatno'.

'Zapalite' u prirodu: 5 odličnih lokacija na kojima možete roštiljati s obitelji ili ekipom
'Zapalite' u prirodu: 5 odličnih lokacija na kojima možete roštiljati s obitelji ili ekipom

Eko Limach Fest

- Eko Limach Fest malim i velikim limachima, 13. lipnja od 9:30 do 15:30 sati, donosi druženje, edukacije i igru u srcu Zagreba. Cjelodnevni program održat će se u okviru Projekta Ilica: Q'Art, u prostoru zelenog dvorišta Akademije likovnih umjetnosti. ELF ekipa organizirala je čak 20 interaktivnih radionica. Popis je šarolik, od onih plesnih ili posvećenih sportu, preko radionica čitanja i interaktivnog pripovijedanja do onih u kojima je fokus na zaštiti okoliša i klimatskim promjenama, čišćenju prirode i mora, i naravno, recikliranju, sve do učenja o zaštiti pčela - kažu organizatori. 

Raspored radionica možete vidjeti OVDJE

Festival Ljetne večeri HNK

Festival se održava ispred HNK u Zagrebu i traje do 3. srpnja, a sad je na rasporedu 'Balet u predvečerje'. Više detalja i raspored pronaći ćete OVDJE.

Balet u predvečerje - 11. lipnja u 18 sati i 12. lipnja u 19 sati 

U HNK kažu ovako: 
'Program započinje baletnim vježbama koje su osnova pripreme svakog plesača. Vježbe će izvoditi Dora Kovač, Valentina Štrok, Mutsumi Matsuhisa, Lorenzo Misuri, Simon Yoshida, Balint Rauscher. Publika će zatim uživati u izvedbi omiljenoga pas de deuxa iz 2. čina Labuđega jezera Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji V. Malakhova. Nastupi će Natalia Kosovac u ulozi Odette i Guilherme Gameiro Alves u ulozi Princa Siegfrieda.

Ekskluzivno će biti izveden ulomak iz nadolazeće premijere Baleta zagrebačkoga HNK, Giselle A. Adama u koreografiji renomirana baletnog umjetnika i zvijezde pariškog Baleta Joséa Carlosa Martíneza. U naslovnoj ulozi Giselle nastupi će Rieka Suzuki, a uz nju solisti Baleta HNK u Zagrebu Takuya Sumitomo, Iva Vitić Gameiro, Anamarija Marković i Asuka Maruo te ansambl Baleta HNK u Zagrebu'.

Balet u predvečerje - 12. lipnja u 19 sati 

'Vježbe će izvoditi Cristina Rotolo, Atina Tanović, Saya Ikegami, Kornel Palinko, Mario Diligente, Drew Benjamin Jackson. Zatim će gledatelji uživati u izvedbi omiljenoga pas de deuxa iz 2. čina Labuđega jezera, najslavnijega bijelog baleta. Nastupit će Rieka Suzuki u ulozi Odette i Takuya Sumitomo u ulozi Princa Siegfrieda.

Ekskluzivno će biti izveden ulomak iz nadolazeće premijere Baleta zagrebačkoga HNK, Giselle A. Adama u koreografiji renomirana baletnog umjetnika i zvijezde pariškog Baleta Joséa Carlosa Martíneza. U naslovnoj Giselle nastupit će Natalia Kosovac, a uz nju solisti Baleta HNK u Zagrebu Andrea Schifano, Iva Vitić Gameiro, Anamarija Marković i Asuka Maruo te ansambl Baleta HNK u Zagrebu.'

Ideja za izlet: Park prirode Učka
Ideja za izlet: Park prirode Učka

Baš Naš gourmet & music festival

- Najveća pozornica na otvorenom oživjet će opet u bojama, mirisima, okusima i zvucima dobre zabave! Omiljeno mjesto za izlazak s ekipom, afterwork druženje, romantičan dejt ili jednostavno najbolje mjesto za odličnu klopu&cugu, zove Vas na Gornji Grad i Plato Gradec od 8. do 27. lipnja. Svakog dana očekuju Vas odlična glazba uz live nastupe i poznate DJ-eve, sjajno uređenje koje će Vas odvesti na daleko cruise putovanje i pravi ljetni ugođaj uz slasne zalogaje dobro poznatih imena kulinarske street scene. Ne propustite - kaže organizator.

PROGRAM:

08.06. – UTORAK – ANTE GELO BEND
09.06. – SRIJEDA – DANCE SESSION BY LUCA GOYA
10.06. – ČETVRTAK – RHYTHM ‘N’ GIRLS by SINKE FRESH
11.06. – PETAK – VOJKO V
12.06. – SUBOTA – NIK OROSI x FELVER
13.06. – NEDJELJA – SUNDAY FURKA by STANKO BONDŽA
14.06. – PONEDJELJAK – BEAT BANDIT SESSIONS by MARVEL
15.06. – UTORAK – R’N’B OAZA by SANI x JAXTASY
16.06. – SRIJEDA – DUEL JUSTIN vs. JUSTIN by MIRZAISFAB & REA
17.06. – ČETVRTAK – RHYTHM ‘N’ GIRLS by SINKE FRESH
18.06. – PETAK – CUBISMO
19.06. – SUBOTA – NENO BELAN & FIUMENS
20.06. – NEDJELJA – R’N’B OAZA by SANI x JAXTASY
21.06. – PONEDJELJAK – SUMMER VIBES by DADOO
22.06. – UTORAK – SOFISTIFUNK by BOCCA SOFISTIFUNK
23.06. – SRIJEDA – DANCE SESSION by LUCA GOYA
24.06. – ČETVRTAK – DUEL BEY vs. RIRI by MIRZAISFAB & REA
25.06. – PETAK – FULL FERRY DJ SET
26.06. – SUBOTA – SATURDAY MASH UP by STANKO BONDŽA
27.06. – NEDJELJA – CLOSING PARTY by DJ VINCENZO FILIPPI 

Više o programu saznajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa