Lifestyle

Komentari 7

Iskusite seksualno osnaživanje: 'Najgore' što vam se može dogoditi je to da - više uživate

Iskusite seksualno osnaživanje: 'Najgore' što vam se može dogoditi je to da - više uživate

Seks, kad je dobar, može biti jako zadovoljavajući. To je radosno, životno potvrđujuće iskustvo koje dodiruje svaki aspekt naše ljudskosti: fizički, emocionalni, duhovni i mentalni. Nažalost, mnogi ga dožive rijetko

Što nedostaje seksualnom životu većine ljudi?

Dio onoga što seks čini izazovnim jest to što smo od ranog djetinjstva bili obeshrabreni da ga istražujemo ili razumijemo. Rijetko koje dijete otvoreno razgovara sa svojim roditeljima o seksu i tjelesnim promjenama koje doživljavamo tijekom odrastanja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Do trenutka kada odrastemo svako pozitivno seksualno iskustvo djeluje magično jer je naš um kondicioniran predvidivim prosudbama o seksu i tijelu. Često ne razumijemo faktore koji utječu na naša pozitivna ili negativna seksualna iskustva zato jer nismo nikada bili ohrabreni da istražimo i shvatimo te faktore.

Stoga, ako ne znamo što nama čini seks dobrim (ili ne baš tako dobrim), ne možemo njegovati vanjske i unutarnje okolnosti koje su nam potrebne za seksualne živote koje želimo.

Seksualni kontekst obuhvaća sve elemente

Postoji naziv za sve složene, isprepletene čimbenike koji doprinose našem iskustvu seksa u bilo kojem trenutku - seksualni kontekst.

Naš seksualni kontekst obuhvaća sve elemente - unutarnje i vanjske - koji u bilo kojem trenutku utječu na našu seksualnost. Na makro nivou obuhvaća naše stalno promjenjivo okruženje, osjetilne podražaje koji nas okružuju i naš svjesni i nesvjesni unutarnji svijet.

Na mikro razini, našu neposrednu okolinu i stanje uma: zvukove na ulici koji nas odvraćaju od poljupca našeg ljubavnika, stres i napetost zbog kojih se teško opustiti i osjetiti dodir ili pak glazbu, svjetlost svijeća i produljeni kontakt očima sa supružnikom koji nam omogućuju da se opustimo i prepustimo trenutku.

Kontekst obuhvaća gdje smo i kako se zbog toga osjećamo, kao i tko smo i kako doživljavamo sebe. To utječe na našu percepciju seksualnih znakova, naše osjećaje, uzbuđenost i još mnogo toga.

Pronađite svoj seksualni kontekst

Da biste započeli istraživati ​​što doprinosi vašem idealnom seksualnom kontekstu, pokušajte ovo:

Svjesno razumijevanje različitih kontekstualnih čimbenika - unutarnjih i vanjskih - koji podržavaju i doprinose našem osobnom iskustvu ugodnog seksa jedan je od najpristupačnijih i najrealnijih putova do seksualnog osnaživanja sebe. Svatko bi to trebao pokušati, 'najgore' što se može dogoditi je da više uživate u seksu, piše Mindbodygreen.

Najčitaniji članci