Lifestyle

Komentari 2

Ispaljuje metke: Izumio torbicu koja 'brani' žene od silovatelja

Ekscentrični izumitelj otkrio je niz 'sigurnosnih naprava' koje je patentirao da bi zaštitio život ženama. Radi se o prenamijenjenom ružu, torbici i cipelama, a svi ti proizvodi u sebi imaju ugrađeni pištolj

Shyam Chaurasia iz indijskog grada Varanasija nada se da će patentirati svoj 'modni detalj' s oružjem za koji vjeruje da će pomoći ženama da se zaštite od potencijalnog seksualnog napada.

Ekscentrični izumitelj za svjetske je medije otkrio niz 'sigurnosnih naprava' koje je patentirao da bi zaštitio život ženama. Radi se o prenamijenjenom ružu, torbici i cipelama, a svi ti proizvodi u sebi imaju ugrađeni pištolj.

POGLEDAJTE VIDEO

Ova vijest dolazi nakon masovnog prosvjeda u Indiji zbog silovanja i ubojstva veterinarke (27).

Prema policijskim navodima, Priyanka Reddy je silovana i ugušena, a njeno mrtvo tijelo zapaljeno je i 27. studenog ostavljeno na periferiji Hyderabada. Zbog povezanosti sa zločinom, uhićena su četiri muškarca u dobi od 20 do 28 godina.

Proizvodi ovog inovatora koji neodoljivo podsjećaju na špijunske uređaje iz filmskih klasika o Jamesu Bondu podijelili su mišljenje.

Za razliku od Bondovih 'napravica', proizvodi nisu namijenjeni da budu smrtonosni.

Inovator radi za Institut tehnologije i menadžmenta Ashoka u indijskom gradu Varanasi te je objasnio kako je ruž, primjerice, dizajniran da 'rastjera' potencijalnog napadača, a ne da puca na njega.

- Ako je žena u nevolji i ne nosi mobitel sa sobom, ona može pritisnuti gumb na ružu u torbici koji je povezan s bluetoothom i on će odmah nazvati hitnu pomoć i podijeliti njenu lokaciju policiji - kazao je inovator.

- U međuvremenu, prije nego što dođe policija, ruž će također ispaliti 'prazan metak' i alarmirati ljude u blizini koji mogu pomoći ženi.

Indijska policija registrirala je više od 32.500 slučajeva silovanja u 2017. godini, prema vladinim podacima. Deseci tisuća takvih slučajeva 'zaglave' na sudovima, često iznova traumatizirajući žrtve i njihove obitelji dok nastoje navigirati sporim i nezgrapnim pravnim sustavom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci