Lifestyle

Komentari 18

Isprobajte ovih šest seks poza i riješite se stresa i napetosti

Isprobajte ovih šest seks poza i riješite se stresa i napetosti

Misionarska poza ima reputaciju da je dosadna, ali može biti jedna od najopuštajućih poza te omogućava puno veće emocionalno povezivanje s partnerom od mnogih drugih poza

Yab Yum

- Ova poza inspirirana tantričkim seksom omogućuje partnerima da se fokusiraju jedno na drugo, što samo po sebi ublažava stres - kaže seksologinja dr. Carol Queen.

Partner sjedne prekriženih nogu, dok mu partnerica sjedne u krilo okrenuta prema njemu te ga nogama 'obgrli' oko donjeg dijela leđa. Oba partnera se zagrle rukama i 'akcija' može početi.

POGLEDAJTE VIDEO: Muškarci otkrili najbolje seks savjete koje su dobili

Poza je dobra za žene jer mogu kontrolirati penetraciju, a i penis će najviše stimulirati najosjetljiviji dio vagine. 

- Yab Yum može biti izrazito moćan ako partneri sinkroniziraju svoje disanje i gledaju se u oči. Dodavanje tih elemenata vas usporava i fokusira na užitak pa se nesmetano možete opustiti u ovoj izrazito intimnoj pozi - zaključila je dr. Queen.

Pseća poza

U ovoj pozi obično muškarac sve radi, a partnerica se može prepustiti uživanju i opuštanju.

- Ova animalna poza odličan je način za ispucavanje nakon stresnog dana. 'Zove' vas na čupanje, glasne uzdahe i potpuno otpuštanje strasti. Ne bojte se sasvim prepustiti svojim nagonima i vidjet ćete da će sav stres i tjeskoba jednostavno nestati - savjetuje seks trenerica Cara Kovacs iz New Yorka.

Žlica i spavanje

Nije teško zaspati nakon seksa u 'žlica pozi', a što bolje tjera stres i tjeskobu od uživanja u seksu i spavanja.

- Kada ste u pozi žlice nema pritiska da morate održavati neku kompliciranu pozu. Ta poza je kao stvorena za lijeni seks bez ikakvog pritiska jer u njoj zapravo partneri leže i maze se uz minimalne kretnje - objašnjava stručnjakinja za seks Kayla Lords i savjetuje da se u toj pozi samo koncentrirate na dodire partnera te da ne mislite na ništa drugo.

Zmija

U ovoj pozi partnerica leži na trbuhu sasvim raširena na krevetu, a partner se legne na nju i penetrira odozada. Uz toliko dodira kože u ovoj pozi stres i tjeskoba brzo će nestati.

- Obratite pažnju da vam se cijela tijela dodiruju te da osjetite svaki centimetar tijela ispod ili iznad vas. Fokusiranje na fizički dodir održat će vaše misli u trenutku te nećete misliti na izvore stresa i tjeskobe. S obzirom da su vam tijela tako pritisnuta jedno na drugo, možda će vam biti teško stimulirati klitoris, ali zato si možete pomoći vibratorom - rekla je seksologinja dr. Jess O'Reilly iz Toronta. 

Ljuljačka

Sjednite licem jedno prema drugom i približite se toliko da može doći do penetracije. Noge držite raširenima i rukama se oslonite o pod. Nakon što partner penetrira u partnericu, kretnje trebaju biti kao da se nalazite u ljuljački, a osjećaj će biti još bolji ako održavate kontakt očima i uskladite disanje.

Kako su tijela partnera jako blizu, penetracija je kraća i kontrolirana te vodi intenzivnim i moćnim osjećajima.

- Ovo je snažno iskustvo, a i već su mnoga istraživanja pokazala vezu između kontakta očima i ispuštanja oksitocina, koji pojačava osjećaj ljubavi - objasnila je dr. O'Reilly.

Duboka misionarska poza

Misionarska poza ima reputaciju da je dosadna, ali može biti jedna od najopuštajućih poza te omogućava puno veće emocionalno povezivanje s partnerom od mnogih drugih poza.

Stručnjakinja za seks Laurel House savjetuje da cijelo vrijeme održavate kontakt očima te da partner pokuša svaki put penetrirati što dublje.

- Ljubite se cijelo vrijeme, šapćite si na uho, dopustite si biti ranjivi i odjednom će se ova poza pretvoriti u jedno od najintimnijih iskustava koje ste imali u seksu. Osim toga, i orgazam će biti puno jači - rekla je House i dodala da je bonus što se u ovoj pozi ne trebate brinuti kako vam izgledaju guza ili trbuh.

Najčitaniji članci