Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Isprobajte super ljetnu pizzu sa smokvama, pršutom i grožđem

Isprobajte super ljetnu pizzu sa smokvama, pršutom i grožđem
3

Tijesto se prvo peče sa sirom i maslinovim ulje, a kasnije mu se dodaju smokve i pršut. Pizzi možete dodati i crno grožđe te grožđice koje će dati i dodatnu slatkoću

Ljetna kombinacija smokvi, gorgonzole i rajčice bit će sjajan dodatak jednostavnoj pizzi. Možda ova slatko slana kombinacija na prvu ne zvuči slasno, no ovaj će spoj biti će pun pogodak za vruće dane.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prvi u Hrvatskoj: Naša pizza je od zlata, a košta čak 1000 kuna VIDEO

Najbolje ju je napraviti s domaćim tijestom za pizzu. Četiri smokve ogulite i svaku narežite na osam kriški. Uzmite dvije zrele rajčice, izvadite im sjemenke i narežite na kockice. Pećnicu zagrij na temperaturu od 200°C. Tijesto rastegnite i stavite u namašćen lim za pečenje. Premažite s dvije žlice maslinova ulja i pospite sa 150 g gorgonzole. Pecite u pećnici oko 20 minuta. Zatim na tijesto složite pršut, smokve i rajčice pa vratite u pećnicu na još osam minuta. Pospite rikulom, dodajte masline, popaprite i odmah poslužite poprskano s još oko dvije žice maslinova ulja.

Prava poslastica: Korejski pork belly ražnjić za egzotično ljeto
Prava poslastica: Korejski pork belly ražnjić za egzotično ljeto

Pizzi možete dodati i crno grožđe te grožđice koje će dati i dodatnu slatkoću. Grožđe se odlično se spaja s podlogom od svježeg sira, ili samo vrhnja, a pizzu će istaknuti svježi ružmarin koji će pojačati okus.

Super recepti za osvježavajuće predjelo: Napravite finu hladnu juhu od rajčica ili češnjaka...
Super recepti za osvježavajuće predjelo: Napravite finu hladnu juhu od rajčica ili češnjaka...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0