Tijesto se prvo peče sa sirom i maslinovim ulje, a kasnije mu se dodaju smokve i pršut. Pizzi možete dodati i crno grožđe te grožđice koje će dati i dodatnu slatkoću
Isprobajte super ljetnu pizzu sa smokvama, pršutom i grožđem
Ljetna kombinacija smokvi, gorgonzole i rajčice bit će sjajan dodatak jednostavnoj pizzi. Možda ova slatko slana kombinacija na prvu ne zvuči slasno, no ovaj će spoj biti će pun pogodak za vruće dane.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...

Najbolje ju je napraviti s domaćim tijestom za pizzu. Četiri smokve ogulite i svaku narežite na osam kriški. Uzmite dvije zrele rajčice, izvadite im sjemenke i narežite na kockice. Pećnicu zagrij na temperaturu od 200°C. Tijesto rastegnite i stavite u namašćen lim za pečenje. Premažite s dvije žlice maslinova ulja i pospite sa 150 g gorgonzole. Pecite u pećnici oko 20 minuta. Zatim na tijesto složite pršut, smokve i rajčice pa vratite u pećnicu na još osam minuta. Pospite rikulom, dodajte masline, popaprite i odmah poslužite poprskano s još oko dvije žice maslinova ulja.

Pizzi možete dodati i crno grožđe te grožđice koje će dati i dodatnu slatkoću. Grožđe se odlično se spaja s podlogom od svježeg sira, ili samo vrhnja, a pizzu će istaknuti svježi ružmarin koji će pojačati okus.