Obavijesti

Lifestyle

Komentari 38

Istina o celulitu: Nije genetsko nasljeđe, a kreme ne djeluju

Istina o celulitu: Nije genetsko nasljeđe, a kreme ne djeluju
1

Celulit je posljedica oslabljenog mišićnog tkiva na što kreme ne djeluju, već samo zatežu površinski sloj. Jedini učinkoviti način u rješavanju jesu vježbe

VIDEO

Opuštanje mišića i nakupljanje masti ispod površine kože uzrokuje celulit. Mišići postaju toliko slabi i nedefinirani da se odvajaju od kože što čini naslage masti ili narančinu kožu još uočljivijom, piše Life GooRoo .

Pet stvari koje treba znati o celulitu

Kreme ne uništavaju celulit

Anticelulitne kreme ne brišu celulit. Udubine i narančina kora vidljivi su znak celulita, ali pravi se problem krije ispod površine u koju kreme ne mogu prodrijeti. Unatoč reklamama da popravljaju tonus kože, vraćaju elastičnost i brišu masne naslage, nema znanstvenih dokaza da su anticelulitne kreme učinkovite.

Ni tretmani nisu učinkoviti

Jednako kao i kreme, ni tretmani poput omatanja tijela prozirnom folijom ili lipomasaže ne pomažu kod celulita. Brojne studije Američkog udruženja za hranu i lijekove (FDA) potvrdile su da su te metode na ženama ostavile ožiljke i trajne ozljede.

Celulit nije genetsko nasljeđe, možete ga se riješiti

Unatoč uvriježenom mišljenju celulit nije genetsko nasljeđe i možete ga se uspješno riješiti. Važno je vježbati i učvrstiti mišiće te vezivno tkivo koje slabi i time se povećava rizik od narančine kože.

Koje su vježbe najbolje u borbi s celulitom pogledajte u videu:

VIDEO

Celulita se možete riješiti, godine nisu važne

Za oslabljeno mišićno tkivo i celulit, godine nisu važne. Celulita se možete riješiti u bilo kojoj dobi. U svakodnevnu rutinu treba uvrstiti vježbe za noge, stražnjicu i bedra koje će postupno ojačati mišiće i smanjiti nakupine masti ispod površine kože.

Vježbom protiv celulita

Celulit nema veze s tjelesnom težinom, a imaju ga čak i najmršavije djevojke. Najvažnije je učvrstiti tijelo, a pritom pomažu vježbe zatezanja i oblikovanja donjeg dijela tijela. Treba se fokusirati na stražnjicu, bedra i noge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala