Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ivan Šarić: Nakon pet godina sam se napokon riješio cigarete

Ivan Šarić: Nakon pet godina sam se napokon riješio cigarete

Komičar Ivan Šarić, Hana Hadžiavdagić i Tonči Huljić pojavili su se na otvorenju trgovine koja nudi proizvode bez duhanskog dima. Trgovina nudi alternativu klasičnim duhanskim proizvodima

VIDEO

Pušiti sam počeo prije pet godina. Htio sam vidjeti kako se pušači osjećaju, a onda nisam mogao prestati. Četiri dana nakon što sam prešao na uređaj koji zagrijava duhan, osjetio sam da bolje dišem, a i bolje sam se osjećao. Sad mi obična cigareta više ni ne paše toliko, pa mislim da su takvi proizvodi odlična pomoć ako želite prestati pušiti, rekao nam je komičar Ivan Šarić koji je danas prisustvovao otvorenju Parilice, trgovine koja nudi najširu paletu alternativa klasičnim cigaretama, u zagrebačkoj Gajevoj ulici.

Otvaranje ovakvog jedinstvenog koncepta trgovine u Hrvatskoj i široj regiji, podržali su i Hana Hadžiavdagić i Tonči Huljić, također poznati korisnici e-cigareta i uređaja za zagrijavanje duhana.

Tražite razlog za prestanak? Pušenje izaziva 17 vrsta raka
Tražite razlog za prestanak? Pušenje izaziva 17 vrsta raka

Zajedničko svim tim proizvodima je što nema procesa gorenja duhana u kojem nastaje najveći broj štetnih tvari, pa oni mogu pomoći u prestanku pušenja, tvrdi doc. dr. sc. Ognjen Brborović s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji je objasnio kako medicina gleda na korištenje isključivo takvih proizvoda.

Ivan Šarić, Filip Tokić, Tonči Huljić i Ognjen Brborović

- Postao je standard da se svaki pušač koji prijeđe samo na ovakve proizvode smatra nepušačem. Kao liječnik smatram da je njihova štetnost 20 puta manja nego kod klasičnih cigareta, a to je potvrdila i znanost. Neki kažu da je štetnost manja i do 100 puta, ovisno o proizvodu - rekao je dr. Brborović. 

- U Hrvatskoj nam treba bilo kakva pomoć u smanjenju broja pušača, a ovo vidim kao ogromnu pomoć. Svakom pušaču bih savjetovao da proba s ovakvim proizvodima – zaključio je dr. Brborović.

- Ovaj iskorak je pozitivan za sve pušače koji traže neke alternative da bi se lakše riješili svoje navike. Ovdje mogu naći sve na jednom mjestu, od savjetovanja i edukacije, pa do pomoći oko prestanka  - rekao je suvlasnik Parilice Filip Tokić. Dodao je i da u trgovini ima oko 100 proizvoda i oko 500 različitih tekućina i aroma. Zbog izostanka gorenja takvi proizvodi ne emitiraju duhanski dim već paru koja sadrži nikotin i razne arome.

ŠOKANTNA ISPOVIJEST: 'Zlostavljao me i seksualno iskorištavao dvije godine, a ja nisam mogla otići'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti