Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Ivana i Milan: 'Ljubav na prvi pogled drži nas već 70 godina'

Ivana i Milan: 'Ljubav na prvi pogled drži nas već 70 godina'

Veseli par proslavio je godišnjicu braka kao filmske zvijezde. Unuka Maja, profesionalna organizatorica vjenčanja, baki i djedu ovaj dan je uljepšala prekrasno uređenim restoranom u kojem se okupila obitelj

VIDEO

Bilo je to prekrasno iznenađenje. Dogovor za proslavu naše 70. godišnjice bio je svečani ručak uz obitelj, ali naša unuka Maja zaista nas je iznenadila, otkrili su nam Zagrepčani Ivana (90) i Milan (97) Hinić, koji su poput holivudskih zvijezda proslavili ulazak u osmo desetljeće međusobne ljubavi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

A njihova je Maja, inače profesionalna organizatorica vjenčanja, baki i djedu izuzetno važan dan itekako uljepšala prekrasno uređenim restoranom u kojem su se okupili. Bijele i ružičaste ruže, posebna torta, čak i pozivnice, sve je bilo u znaku punih 70 godina braka, bračne godišnjice koju rijetko tko uspije proslaviti.

Tajne koje žene čuvaju u braku: Ššš! On nikad ne smije saznati
Tajne koje žene čuvaju u braku: Ššš! On nikad ne smije saznati

– Odmah smo se svidjeli jedno drugome, bila je to prava ljubav na prvi pogled - prisjetili su se u razgovoru za 24sata te zime početkom 1948., kad su se upoznali na jednom domjenku. Već ujesen sklopili su brak u Kamniku u Sloveniji.

Ipak, na brak su morali malo pričekati, smiju se. Kad su na dogovoreni dan vjenčanja došli k matičaru s kumovima, on nije imao potvrdu da je samac.

- U to vrijeme tek je izašao takav propis i zbog toga se nismo mogli vjenčati – pričaju prisjetivši se kako je tad Ivanin brat, koji im je bio i kum, bio ljut i prigovarao. No nisu imali izbora pa su se vjenčali 11. rujna te 1948., kad je pribavio sve dokumente.

Kvalitetu braka otkrivaju četiri tipa odgovora na dobru vijest
Kvalitetu braka otkrivaju četiri tipa odgovora na dobru vijest

Tad sigurno nisu ni sanjali da će njihov zajednički život biti tako dug i sretan. Bile su to teške poratne godine, ali mladost i optimizam su ih vodili kroz sve životne nedaće. Bili su radišni, pošteni i nepokolebljivi, sami su stvarali svoju sreću, kažu nam njihovi najbliži. Na pitanje jesu li se ikad svađali, bez zadrške odgovaraju potvrdno.

– Svakako, imali smo životnih razmirica kao i svi drugi. Posao, odrastanje i školovanje djece, unuci, zdravlje, uvijek ima problema, ali smo ih zajednički rješavali - govore. Kao recept za uspješan brak ističu da je najvažnija ljubav.

- Na prvom je mjestu ljubav, ali mora biti i međusobnog razumijevanja, poštovanja i strpljenja. Svakako je važna i međusobna podrška. Najvažnije se truditi da brak bude radostan odnos partnera, a ne teret, a osobito se treba paziti uvreda i podcjenjivanja partnera - ističe slavljenica. 

Nakon brojnih selidbi u mladosti zbog Milanove vojne službe skrasili su se u Novom Zagrebu, gdje i danas žive. Postali su i ponosni prabaka i pradjed, koji su uvijek tu da pomognu.

Svoju vitalnost zadržali su zahvaljujući umjerenosti i redu u svemu, što uključuje jelo, piće, ali i izlaske. Važna je i sigurnost u krugu obitelji, no i fizička aktivnost primjerena godinama je obavezna. Kontakti s drugim ljudima, razgovori, čitanje i gledanje TV-a takoder su pridonijeli vitalnosti supružnika, koji i danas redovito šeću po Sopotu.

- Godinama smo održavali okućnicu vikendice, vinograd, voćnjak, pripremali vino i zimnicu svih vrsta, boravili na moru i ribarili – dodaju Hinići otkrivajući nam kako su tek dan nakon proslave, kad su se opustili, sve doživjeli emocionalno dublje, kao da nisu mogli vjerovati da se njima to događalo. 

No, kažu nam njihovi najbliži, Ivana i Milan baš to su i zaslužili.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku