Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

Ivica Skoko: Bivši ministrant koji je postao ekspert za modu

Ivica Skoko: Bivši ministrant koji je postao ekspert za modu
1

Modni dizajner Ivica Skoko, koji će u petak na Bipa Fashion.hr imati veliku samostalnu reviju, na kojoj će predstaviti 45 haljina, slavi 20 godina svoje karijere u modi

VIDEO

Moglo bi se reći da sam rođen pod sretnom zvijezdom. U karijeri dugoj 20 godina najponosniji sam na to što sam opstao, a najteže je, naravno, bilo na početku, kaže Ivica Skoko (38). 

Naš poznati modni dizajner priča kako je devedesetih, kad je počinjao dizajnirati, bilo vrlo teško pronaći sponzore i novac za materijale, a revije su mu nosile prijateljice. Prvu reviju imao je s 18 godina u zagrebačkom klubu Lapidarij, nakon čega je četiri godine bio dizajner za Noir. 

Pogledajte posljednju reviju Ivice Skoke s kojom je obilježio 20 godina karijere na Bipa Fashion.hr-u:

44
| Foto: PR / Alduk Bridal

- Normalan slijed bio je da se osamostalim. Počeo sam zapošljavati krojačice, počeli smo se širiti. Danas imam pet krojačica i još nekoliko njih koje uskaču. Moj tim čine moja mama, koja je krojačica i konstruktorica materijala i glavna je u radionici, brat se bavi financijama, a Ivana Bilandžija Billy je stilistica i šminkala je moje modele. Prava smo mala obitelj - kaže Skoko, koji već 15 godina ima butik u Vlaškoj u Zagrebu.  

Odmah na početku samostalne karijere okrenuo se visokoj modi i večernjim haljinama, a tad je dizajnirao i haljinu koja je predstavljala Hrvatsku na Izboru za Miss svijeta.

Pogledajte i video s posljednje revije na Bipa Fashion.hr-u:

Prijatelj sa zvijezdama

- Sve je krenulo spontano. Tad su se počeli javljati celebrityji. Među prvima to su bile Maja Blagdan i Emilija Kokić. Danas mislim da nema osobe iz javnog života koja nema moju haljinu - smije se Skoko. 

Ne može izdvojiti s kime mu je najdraže surađivati. Svaka suradnja pretvorila se, kaže, u prijateljstvo.

- Idemo jedni drugima na predstave, premijere, koncerte... One meni dolaze na revije - kaže Skoko. Zaštitno lice najnovije njegove kampanje je Olja Vori. 

- Gušt mi je raditi s takvim ljepoticama i profesionalkama. Počašćen sam kad uživaju u onome što rade. Olja je odradila savršenu kampanju u rangu profesionalne manekenke. Kao da je pred objektivom sto godina - kaže Skoko. 

Odijevao je i političarke, pa tako i Anku Mrak Taritaš, koja mu je bila susjeda, a i Kolindu Grabar Kitarović dok je bila ministrica. 

- Drago mi je što predsjednica nosi hrvatski dizajn. Ako predstavljaš svoju zemlju, trebaš predstavljati i ono što je u njoj lijepo. Jednostavna je za suradnju i voli poslušati savjet. Nije komplicirana i prepušta se struci - kaže Skoko.  Rođen je u Mostaru, gdje je kao dječak bio ministrant. 

Usmjerila ga Matija Vujica

- Katolik sam i vjernik, ali nisam htio biti svećenik. Od malih nogu znao sam da ću se baviti nekom umjetnošću. Stric mi je profesor likovnog, a u obitelji imamo i akademskoga kipara - priča Skoko. Išao je u srednju grafičku školu i htio biti grafičar ili modni dizajner. 

- Mama mi je radila kao krojačica za Matiju Vuicu. Matija mi je rekla da imam talenta i da upišem modni dizajn. Upao sam na faks bez problema. Nekako su mi se stvari posložile i danas sam tu gdje jesam - kaže Skoko, koji u petak ima samostalnu reviju na modnom spektaklu Bipa Fashion.hr. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje