Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Iz njene "čudne" kuhinje stižu pohani mozak i hrskavi testisi

Iz njene "čudne" kuhinje stižu pohani mozak i hrskavi testisi
5

Od njuške do repa je filozofija koju zastupa kuharica Jennifer McLagan, temelji se na iskorištavanju svih dijelova životinje za hranu, a svjedoči o poštovanju te životinje

VIDEO

Kuharica Jennifer McLagan šokirala je javnost svojom novom kuharicom "Čudni zalogaji: Kako spremiti ostatak životinje". Na početku kuharice objašnjava kako iskoristiti svaki djelić životinje koji se ne koristi u modernoj kuhinji, no itekako se može pripremiti i biti ukusan. McLagan je predstavila recepte poput pohanog svinjskog mozga, sladoled od čokolade i krvi te hrskavih testisa goveda. Životinju treba pojesti od njuške do repa, kaže McLagan, koja apelira na svijest i moral ljubitelja mesa, kako se hrana koja može biti ukusna ne bi povlačila po smeću.

- Sa širenjem supermarketa i smanjenjem broja mesnica, mnogi su ljudi prestali povezivati meso sa životinjama, a upravo dijelovi poput jezika, nožica, iznutrica i ušiju čine jelo i životinju stvarnom - rekla je McLagan.

Iako je rođena u Australiji, McLagan danas radi u Kanadi i Francuskoj kao kuharica, novinar i "stilist" za hranu, a i njeno su prethodna djela "Kosti" i "Mast" osvojila brojne nagrade struke. Ona obožava neobične recepte, koji su nastali obradom tradicionalnih načina pripreme životinja za jelo, pri čemu se ni kosti, kože ili iznutrice nisu bacale. Objašnjava kako bi se životinje trebalo klati i iskoristiti na dostojanstven način, jer je to temelj "prirodnog ugovora" u kojem ljudi othranjuju i brinu za životinje, a potom ih slave jelom. 

Neki od recepata u knjizi uključuju sirova jaja, meso i ribu. Zbog toga je nužno provjeriti izvor namirnica i njihovu ispravnost, ističe McLagan.

Goveđi obrazi u vinu

Sastojci: 750 ml crvenog vina, 1 luk, 2 mrkve, 2 svežnja celera s lišćem, 4 češnjaka, lovor, češnjak, crni papar u zrnu, mast, oko 750 g goveđih obraza, 3 žlice vinskog octa.

Priprema: Ulijte vino u veliku posudu i kuhajte dok ne zavrije i potom maknite s vatre. Ulijte ga u veću zdjelu i flambirajte. Dodajte luk, mrkvu, celer, češnjak, lovor, ružmarin i papar, a nakon što zavrije sve skupa ostavite sa strane da se ohladi. Narežite goveđe obraze tako da svi komadi budu iste veličine te stavite u marinadu sa skuhanim povrćem i vinom. 

Ostavite da stoji preko noći. Nakon toga izvadite iz marinade, obrišite i posolite. Na tavi zagrijte mast i dodajte meso te pecite dok na svakoj strani ne bude smeđe. Smanjite vatru i na tavu dodajte preostalo povrće iz marinade sve dok ne omekša. Dolijte preostalu tekućinu, vinski ocat i kuhajte dok ne zavrije. Poslužite na tanjuru i servirajte s peršinom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'