Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
408 komentara

'Izašla sam iz tijela i srela oca koji je umro prije 10 godina...'

'Osjetila sam kako mi duša napušta tijelo, gledala sam se na bolničkom krevetu i osjetila da više nisam povezana s tim tijelom. Na drugom svijetu me je dočekala beskrajna ljubav...'

Foto: Dreamstime
408 komentara

Osjetila sam kako mi duša napušta tijelo, gledala sam se na bolničkom krevetu i osjetila da više nisam povezana s tim tijelom. Ono što me dočekalo u drugom svijetu bila je beskrajna ljubav. Srela sam i svojeg oca koji je umro prije deset godina. Rekao mi je da moje vrijeme još nije došlo. Dok je bio živ, često smo bili u sukobu, ali u drugom svijetu sam osjetila njegovu veliku ljubav i razumijevanje, prisjetila se Anita Moorjani (58), Indijka koja živi u SAD-u, iskustva koje je joj obilježilo život i usmjerilo ga sasvim drugim, boljim putem.

Kaže kako je "tamo gore" mogla birati - želi li umrijeti ili se vratiti na ovaj svijet zdrava. Iako joj je bilo jako lijepo, osjećala se voljenom, a fizičke boli nije bilo, odlučila se na povratak. Na to ju je potaknulo i to što je osjetila veliku tugu i patnju svojeg sipruga i ostatka obitelji.

Počela je cijeniti svoj život shvativši kako je to neprocjenjivi dar koji smo svi dobili, da su ljudi duboko povezani iako toga nisu svjesni. Shvatila je kako je sama kriva za svoju bolest... Foto: Calimero Sport

Aniti su 2002. godine dijagnosticirali zloćudni rak limfnih čvorova - Hodgkinov limfom. Imala je 43 godine i nije željela na kemoterapiju. Oko četiri godine pokušavala je alternativnim načinima ozdraviti, ali sve se svodilo na uspone i padove. Bolest bi se malo povukla pa opet vratila. Na kraju je bila u tako lošem stanju da je pala u komu  Organi su joj otkazivali, a na životu ju je držao samo aparat kojeg su uskoro planirali isključiti. Kada je stigla u bolnicu, liječnici su joj davali svega nekoliko sati života.

Ali, dogodilo se čudo - vratila se među žive. Kasnije je prepričala kako je bila u drugoj dimenziji i da je bila svjesna svega što se događa oko nje u bolnici. Čula je razgovor supruga i liječnika, sjeća se što su joj sve radili da bi joj produžili život...

Nakon buđenja iz kome, uslijedilo je još jedno čudo - rak se počeo povlačiti iz njezinog tijela, nakon nekoliko tjedana je nestao. Put u drugu dimenziju joj je pomogao da shvati kako se nije dovoljno voljela, i to je bio uzrok svim problemima.

- Prije bolesti sam stalno udovoljavala drugima dok sam sebe samu stavljala na zadnje mjesto. Cilj mi je tada bio svidjeti se drugima, dobiti njihovo odobravanje... Bila sam vrlo kritična prema sebi, zapravo nikad nisam bila zadovoljna sama sa sobom, živjela sam u stalnom strahu da neću biti dovoljno dobra. To je nagrizalo moje tijelo sve dok se nisam razboljela i došla na rub smrti - nastavila je Anita koja danas savjetuje druge kako da osluškuju vlastito tijelo i kada se pojavi bolest, da se zapitaju zašto se to dogodilo.

Ona je, kaže, napravila veliku grešku što je nakon postavljanja dijagnoze postala opsjednuta svojom bolešću, stalno je razmišljala o njoj i tako ju je zapravo nesvjesno hranila. Tek je u komi shvatila gdje je griješila i kako treba postupati sa svojim tijelom - sve je u glavi, pozitivnom načinu razmišljanja i opuštanju. 

Danas putuje svijetom i ohrabruje druge. Održava motivacijske govore, a napisala je i nekoliko knjiga o svojem iskustvu: "Ponovno rođena" i “A što ako je ovo raj?”.

Ovo je njezina priča:

Poslušajte u videu što kaže: 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message