Lifestyle

Komentari 0

Izgubila je nogu u nesreći pa izradila protezu od skupe torbe

Izgubila je nogu u nesreći pa izradila protezu od skupe torbe

Kada sam dobila novu nogu, odmah mi se vratilo samopouzdanje, kaže Sian Green-Lord koja je pokrenula svoj YouTube kanal gdje pokazuje kako izgleda život s protezom

Britanka Sian Green-Lord (29) je prije sedam godina izgubila nogu u nesreći kada je bila u posjeti New Yorku. Udario ju je taksist dok je šetala Šestom avenijom. Slomila je i desnu i lijevu nogu. Desnu su spasili, ali lijevu su morali amputirati ispod koljena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prvu protezu poklonio joj je Mehmet Oz, poznatiji kao dr. Oz, koji je bio svjedok na mjestu nesreće. Još nije dobila novac od nesreće, a vozač taksija Mohammed Faysal Himon nikada se nije suočio s kaznenom prijavom.

Kada je shvatila da će cijeli život hodati s protezom, mislila kako je više ništa neće razveseliti, ali bila je u krivu. Na protezu se brzo navikla, a sada je na nju stavila i 'modni dodatak'.

Napravila je dizajnerski 'makeover' - na protezu su joj dodali štiklu te je presvukli materijalom stare Louis Vuitton torbice. Ideja joj je sinula jedne noći.

- Sanjala sam da imam štiklu na protezi. Rekla sam to svom suprugu, a on je izjavio: Zašto bi to bilo ludo? Jednostavno to napravi - govori majka malene djevojčice.

Torbicu Louis Vuitton je kupila na eBayu za 200 dolara, a izradili su je u klinici u Blatchford u Sheffieldu, u Engleskoj.

- Sada mogu nositi potpetice, što nisam mogla od nesreće, zahvaljujući novoj protetskoj nozi. Noga nije stvorena da bude blistava, već da me podsjeća na život prije nesreće - izjavila je.

Dodaje kako se sada osjeća cjelovito.

- Kada sam dobila novu nogu, odmah mi se vratilo samopouzdanje - kaže Green-Lord koja je pokrenula svoj YouTube kanal gdje pokazuje kako izgleda život s protezom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci