Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Izletišta oko Zagreba savršena za obitelj - od zabave za djecu do fine hrane, mini zoo vrtova...

Izletišta oko Zagreba savršena za obitelj - od zabave za djecu do fine hrane, mini zoo vrtova...

U okolici Zagreba postoji mnoštvo izletišta s restoranima gdje osim fine domaće hrane postoje brojne atrakcije za najmlađe, poput maštovitih igrališta, minijaturnih zooloških vrtova s domaćim životinjama...

VIDEO

Najavljuju nam predivno, sunčano i toplo vrijeme za vikend s temperaturama koje će se kretati oko 25 stupnjeva pa svakako okupite obitelj i povedite ih na izlet. U okolici Zagreba postoji mnoštvo izletišta s restoranima gdje osim fine domaće hrane postoje brojne atrakcije za najmlađe, poput maštovitih igrališta, minijaturnih zooloških vrtova s domaćim životinjama, prilika za jahanje na konju...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Odgoj djece u Danskoj 01:29

Izdvojili smo nekoliko njih:

Izletište Cowboy

Ranch se nalazi na 10 min od Novog Zagreba, na čarobnim i šumovitim obroncima Vukomeričkih gorica. Sva infrastruktura rancha od samog je početka podređena opuštanju i uživanju u energiji koju nam daje priroda. Taj vam osjećaj želimo pojačati obiljem gastronomskih užitaka jer osim ljubavi prema konjima, dijelimo i veliku ljubav prema hrani, kažu vlasnici na svojoj web stranici

- Osim ukusne hrane i očaravajuće prirode koja nas okružuje, na našem ranchu možete zahajati konje, i vi i vaši najmlađi!
Dok se klinci igraju na igralištu i vaš lajavi kućni ljubimac uživa na suncu (da, primamo i pse ), možete biti sigurni da ćete imati jedan dan za pamćenje - dodaju.

Što tamo možete pojesti i po kojim cijenama provjerite OVDJE

Izletište Dva potoka

Iz samog naziva restorana 'Dva potoka', lako se da naslutiti da se nalazimo u neposrednoj blizini dvaju potoka, a priroda je htjela da se baš na tom mjestu potoci spajaju i pretaču u jedan. Da bi mjesto bilo još atraktivnije, jedan potok premošten je drvenom sjenicom, koja za vrućih dana zaista pruža jedinstven doživljaj ljetne terase, kažu vlasnici na svoj web stranici i napominju da je potrebno napraviti rezervaciju prije dolaska.

Super prilika za umirovljenike: Evo kako možete otići na izlete bilo gdje u Hrvatskoj besplatno
Super prilika za umirovljenike: Evo kako možete otići na izlete bilo gdje u Hrvatskoj besplatno

- U sklopu restorana nalazi se i lijepo dječje igralište površine 500m2 koje sa svojim ljuljačkama, toboganom i klackalicama, te raznim, u drvetu rezbarenim životinjama, osobito veseli naše 'male' goste. Tobogan u parku restorana. U sklopu igrališta, također smo postavili drvene stolove i klupe, pa i na njegovanom, zelenom travnjaku i čistom zraku, skupa sa svojim mališanima, možete uživati u specijalitetima iz naše kuhinje - dodaju.

Kažu da je na njihovom imanju, tik uz potok, smješten i mali zoološki vrt.

- Osobit doživljaj predstavlja djeci, a dom je mnogim domaćim i divljim životinjama. Tu se između ostalih životinja može upoznati prekrasne paunove, purice, patke, guske, japanske koke, domaće kokoši, zečeve, konja, jarca, kravu, ovce, te prelijepe i umiljate jelene, košute i muflone - napomenuli su.

Više detalja, jelovnik i cijene pronaći ćete OVDJE

Izletište Ključić Brdo

Izletište Ključić Brdo obitelji Matković smješteno je na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih Gorica i jedno je od najbližih turističko rekreacijskih centara. Udaljeni smo samo desetak kilometara od Velike Gorice odnosno 25 km od Zagreba. Dakle, blizu velikog grada, a ipak dovoljno daleko da osjetite atmosferu seoskog života, prekrasne prirode i svježeg zraka, kažu vlasnici na web stranici izletišta.

- U blizini naših objekata u zoo-parku možete pogledati i uzgajališta divljih svinja, konja, muflona, srna, jelena, fazana, divljih patki i nekih domaćih životinja - dodaju.

Što sve tamo možete pojesti i po kojim cijenama provjerite OVDJE

Etno farma Mirnovec

Etno farma Mirnovec seosko je imanje smješteno u srcu grada Samobora i okruženo livadama, konjima i mirisom fine hrane.

- Prostire se na 30ha i idealno je mjesto za bijeg od svakodnevnog gradskog života. Obnovljene drvene kućice uređene su u izvornom seoskom stilu samoborskog kraja te čuvaju tradiciju nekadašnjeg života na selu. Etno kutak, konji te krčma i kušaonica Baraž ovu destinaciju čine jedinstvenom i predivnom - kažu vlasnici na web stranici farme.

Kod njih možete i jahati konje. Tu aktivnost organiziraju i za djecu i odrasle. 

- Ukoliko ste zaljubljenik u konje, a još se nikada niste okušali u jahanju, ne propustite to nezaboravno iskustvo koje ćete zasigurno pamtiti. Konjički klub Mirnovec nudi šetnje na konju za sve početnike bilo odrasle ili naše najmlađe. Kontaktirajte nas i dogovorite svoju šetnju na konju unaprijed - napominju.

Još jedna zgodna stvar kod njih su obiteljski ručkovi za koje je potrebno rezervirati stol ranije. 

Eko park Krašograd

Nalazi se nedaleko od Zagreba u Bratini. Osim uživanja u predivnom okruženju, ova lokacija će posebno oduševiti najmlađe jer se tamo imaju priliku voziti Kraš Express vlakom, potrošiti višak energije u Trampolin parku ili na sportskim terenima (stolni tenis, odbojka na pijesku, nogomet). Kad je vani dovoljno toplo, tu je i mogućnost kupanja u vanjskom bazenu. Tu je i restoran Domaćica tako da nećete ostati gladni.

- Želite li provesti miran obiteljski vikend s najdražima? Treba li vam mjesto gdje ćete izbaciti sav stres radnog tjedna? Želite li ojačati timski duh svojih zaposlenika? Nastavnici i odgajatelji, želite li svojim polaznicima ponuditi nešto novo i zabavno? Želite li izreći sudbonosno „da“ u bajkovitom okruženju uz cvrkut ptica? Ponuda vikendom u Krašogradu oduševit će najmlađe, ali i one malo starije! Naša ponuda aktivnosti na otvorenom je kao stvorena za cjelodnevnu zabavu i aktivan odmor. Iskoristite sunčane dane i provedite s djecom vikend u prirodi - stoji na njihovoj web stranici gdje ćete pronaći više detalja.

Dragi naši, zbog korištenja godišnjeg odmora, Kraš Express vlakić neće voziti do 19.8. Vidimo se uskoro u novim avanturama! 🚂

Objavljuje KrašogradPetak, 28. srpnja 2023.

Mala eko avantura 

Organizator je Udruge Pozitiva Samobor, a kažu kako je ova aktivnost namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta uz pratnju roditelja, ali i ostala djeca su dobrodošla. Mala eko avantura organizirana je u nedjelju 28. travnja u okolici Samobora na Eko edukacijskom imanju Greenville.

Program:

  • 9.00 - 10.00 okupljanje sudionika uz sokove, voće, snackove
  • 10.00 - 11.30  h provedba programa radionica (vrtlarenje, kreativna radionica)
  • 12.00 - 13.30 h akcija čišćenja šume
  • 13.30 h ručak na eko imanju Greenville
  • 14.00 slobodno vrijeme za sportske i rekreativne igre

Kotizacija je 4 eura po osobi, a u cijenu je uključen i ručak. Prije dolaska se potrebno prijaviti na OVOM linku. U slučaju lošeg vremena aktivnost će biti otkazana, a organizator će vratiti novac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala