Izumio stroj koji za čas može napuhati luftmadrac za plažu | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Izumio stroj koji za čas može napuhati luftmadrac za plažu

Izumio stroj koji za čas može napuhati luftmadrac za plažu

Razmišljao sam kako bi bilo dobro da svi imaju na raspolaganju uređaj na plaži koji bi ih ‘spasio’ muke oko transporta luftića i pumpi, kaže Nikola Klišanin koji je svoj izum patentirao

VIDEO

Ideja se rodila prije pet godina. Nakon toga su uslijedile dvije godine razrade uređaja, a druge dvije godine traženja najboljih komponenti koje će uređaj učiniti jednostavnim za rukovanje i pouzdanim, kaže diplomirani inženjer sigurnosti Nikola Klišanin, rodom iz Lipovljana, koji već 20 godina živi u Zagrebu. Na ideju je došao gledajući turiste kako se muče napuhavajući madrace, a ovo je prvi ovakav izum u svijetu koji je ujedno zaštićen patentom.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako funkcionira Luftomat

Pokretanje videa...

Luftomat 01:23

- Razmišljao sam kako bi bilo dobro da svi imaju na raspolaganju uređaj na plaži koji bi ih ‘spasio’ muke oko transporta luftića i pumpi jer sam se i sam susretao s takvim problemima - kaže Nikola dodajući kako je korištenje jednostavno. Važno ga je postaviti na čvrstu podlogu i imati priključak električne energije.

- Radi tako da uzmete priključnu cijev i izaberete odgovarajući nastavak. U žetonjeru ubacite kovanice i izaberete želite li napuhavanje ili ispuhivanje. Vrijeme rada za vrijednost kovanica podešava sam vlasnik uređaja, a moguće je izraditi uređaj i bez naplate - kaže.

Rad od kuće obilježje desetljeća i tvrtke će smanjiti radni prostor
Rad od kuće obilježje desetljeća i tvrtke će smanjiti radni prostor

- Uređaj je jedinstven i ne postoji takav u svijetu pa sam 2017. godine pokrenuo postupak zaštite patenta i polovicom prošle godine napokon dobio službeni dokument da je status patenta priznat - kaže s oduševljenjem Nikola dodajući kako je na prvom javnom izlaganju na INOVI 2018. za uređaj osvojio i zlatnu medalju.

- Uređaj je namijenjen za prodaju. Potencijalni kupci su hoteli, kampovi, koncesionari plaža, turističke zajednice, gradovi, općine, tvrtke koje imaju restorane i kafiće na plažama i tvrtke koje se bave iznajmljivanjem rekvizita na plažama. Nakon kupnje na samim vlasnicima uređaja je da odluče hoće li uređaj biti naplatni ili ne, a zatim određuju cijenu u kovanicama - objašnjava.

Veterinar: 2 najbolja načina za držati mačke - one ih obožavaju
Veterinar: 2 najbolja načina za držati mačke - one ih obožavaju

Prvi uređaj postavili su pred kraj sezone 2019. godine na plaži Zlatni Rat na otoku Braču.

- Kad se na plaži pročulo za Luftomat, broj korisnika svakim danom bio je sve veći, a turisti su bili oduševljeni, što nam je dalo nadu da će u sljedećoj sezoni krenuti i narudžbe. Počeli su stizati upiti iz Hrvatske i inozemstva. Imali smo nekoliko prednarudžbi, dogovorene sajmove, no onda je došla korona i tu je sve stalo - kaže Nikola nadajući se kako će u nadolazećoj sezoni Luftomat pronaći svoje mjesto na plažama.

- U dvije sezone korištenja uređaja nismo imali nikakvih problema niti kvarova, što nam je pokazatelj da smo stvorili kvalitetan i pouzdan uređaj - zaključuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 22

VIDEO

'Hodala sam svaki dan 20.000 koraka dva tjedna, evo kako sada izgleda moje tijelo'
KAKVA TRANSFORMACIJA!

'Hodala sam svaki dan 20.000 koraka dva tjedna, evo kako sada izgleda moje tijelo'

Žena je podijelila video na društvenim mrežama svoje nevjerojatno brze promjene nakon što je dva tjedna hodala svakog dana po 20 tisuća koraka - traperice su joj postale preširoke
Vjenčala se u prozirnoj haljini, pa su je svi napali: Mislite li da je ova vjenčanica primjerena?
ISPUNITE ANKETU

Vjenčala se u prozirnoj haljini, pa su je svi napali: Mislite li da je ova vjenčanica primjerena?

Pernille Rosenkilde iz Kopenhagena vjenčala se sa svojom dugogodišnjom ljubavi i odabrala svoju savršenu vjenčanicu, no mnogi su se našli upropastiti joj veselje