Lifestyle

Komentari 4

Veterinar: 2 najbolja načina za držati mačke - one ih obožavaju

Veterinar: 2 najbolja načina za držati mačke - one ih obožavaju

Ako niste ljubitelj mačaka, vjerojatno ih držite kao da su bomba koja će eksplodirati, što i nije toliko netočno. Ovaj korisni videozapis uči vas svim trikovima kako s mačkama postupati profesionalno

Video je snimio dr. Uri Burstyn, veterinar iz Vancouvera. On je podijelio nekoliko jednostavnih i korisnih savjeta o tome kako postupati s mačkama tako da im je ugodno i da vas ne izgrebu.

- Kad se približite mački, lijepo se predstavite. Dopustite joj da vam ponjuši ruku. Primijetite da ja držim prste malo uvijenima, pa ako mačka stvarno ne želi moje društvo, ne može me ugristi - objašnjava dr. Burstyn u videu.

POGLEDAJTE VIDEO:

U videu objašnjava kako mačku držati da se osjeća što sigurnije i kako je držati da joj bude što ugodnije.

Za prvi način predlaže tehniku ​​koju je nazvao 'nogometnim nošenjem'. Tehnika znači da uzmete mačku i držite je uz svoje tijelo, s glavom ispod ruke. Jednom rukom držite joj tijelo, a drugom podupirete stražnjicu. Mačke se osjećaju sigurnije ako ih čvrsto držite i u tom vas položaju ne mogu ogrebati, kaže dr. Burstyn.

Kod druge tehnike mačku držite uz tijelo tako da vaša ruka bude ispod njene stražnjice, a drugom rukom poduprite im prednje šape.

Burstyn kaže kako su ovo najbolji način da mačka ostane mirna, piše IFLScience.

Najčitaniji članci