Lifestyle

Komentari 2

Izvadite kuglof iz kalupa u samo jednom potezu - jednostavno je!

Izvadite kuglof iz kalupa u samo jednom potezu - jednostavno je!

Svi vole prekrasan kuglof kolač. Izgleda zapanjujuće i puno manje oduzima vremena od torte. Međutim, problem nastupa kada kolač treba izvaditi iz kalupa

Izvlačenje kolača u jednom potezu je pravi izazov. Ali, stručnjakinja Catherine Ward ima puno savjeta kako izvaditi kolač u jednom komadu.

Prvo nauljite kalup

Najbolji način da osigurate da vaš kolač ispadne iz kalupa u jednom komadu je da dobro nauljite kalup prije nego što išta stavite u njega. Nauljite papirnatu maramicu i s njom prođite cijelu unutrašnjost kalupa. Ward savjetuje da ne koristite maslac za podmazivanje kalupa. Mliječne krute tvari u maslacu mogu se prilijepiti za pleh i zalijepiti kolač za njega. 

POGLEDJTE VIDEO (zdrave namirnice):

Pustite kolač da se ohladi

Kad izvadite kolač iz pećnice, nemojte ga odmah vaditi iz kalupa. Umjesto toga, ostavite da se kolač hladi desetak minuta u kalupu. Nakon toga, preokrenite kalup i izvadite kolač.

Ako kolač ne ispada, protresite kalup

Ako kuglof ne ispadne odmah iz kalupa nakon što ste okrenuli, nema potrebe za stresom. Samo jače potresite kalup kaže Catherine. Nježno protresite rubove kalupa. Ova je tehnika posebno korisna ako ste radili kuglof kolač s punu voća. Ponekad se voće može zalijepiti za kalup.

Ako ni tako niste uspjeli, gravitacija će odraditi posao umjesto vas

Kad okretanje i tapkanje ne pomaže, preostaje samo gravitacija. "

- Kolač samo okrenite i ostavite tako. Provjerite ga nakon pet do deset minuta - rekla je Catherine.

Za to vrijeme kolač se ima priliku ohladiti, skupiti i osloboditi iz kalupa, prenosi Reader's Digest

 

Najčitaniji članci