Lifestyle

Komentari 6

J.K. Rowling (54) ni depresija nije spriječila da uspije u životu

J.K. Rowling (54) ni depresija nije spriječila da uspije u životu

Tijekom početaka svoje karijere suočila se s mnogobrojnim odbijanjima izdavača prilikom slanja svoje prve knjige o Harryju Potteru, a borila se i sa teškom depresijom

J.K. Rowling (54), pravim imenom Joanne, dugo je vremena patila od depresije, a kasnije joj je to bila i inspiracija za stvaranje lika Dementora na temelju svog iskustva s tom bolešću. Tijekom početaka svoje karijere suočila se s mnogobrojnim odbijanjima izdavača prilikom slanja svoje prve knjige o Harryju Potteru 1995 godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ipak, na kraju joj je izdavač 'Bloomsbury' pružio priliku i objavio prvi dio knjige 'Harry Potter i Kamen mudraca' pod 'skrivenim' imenom autorice J.K. Rowling. Na taj način pokušala je sakriti svoj rod kako bi i dječaci čitali knjigu. Usprkos svim njezinim borbama koje je vodila, u svom govoru 2008. godine izjavila je: 'Kameno dno postalo je čvrst temelj na kojem sam izgradila svoj život'.

Nedvojbeno je kako je samo nedugo nakon objave svoje prve knjige ova autorica postigla svjetski uspjeh i zaradila milijune na temelju svojeg talenta, ali i upornosti.

Iz životne priče ove cijenjene autorice možemo puno toga naučiti. Naime, nikome od svih slavnih osoba u životu nije cijelo vrijeme teklo med i mlijeko, pogotovo na počecima karijere. Zato zapamtite, sve borbe koje trenutno vodite u životu dovest će vas do dobrih ishoda samo ako vjerujete i uložite malo truda i napora u ono što želite postići. Kameno dno zaista može biti 'čvrst temelj' na kojem može izgraditi svoj život. Nemojte nikada odustati, piše suicide.org.

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci