Lifestyle

Komentari 0

Jagodna koža: Sitne crvene točke na nogama smanjuju blagi losioni s kiselinama

Jagodna koža: Sitne crvene točke na nogama smanjuju blagi losioni s kiselinama

Neobična pojava točkaste kože na nogama uglavnom je nasljedna, no stanje mogu primiriti pravilna njega i izbjegavanje pilinga te svakodnevnog korištenja britvica za brijanje nogu

Često se zapravo radi o vidljivosti malih kapilara tik ispod kože, a ponekad su tu i crveni madeži. Moguće je točkice dobiti i kao posljedicu korištenja britvica pri brijanju nogu, jer se folikule dlake upale, komentirala je liječnica iz New Yorka, Sophia Reid za Cosmopolitan.

Kao jedan od top savjeta ističe korištenje mliječno-kiselinskih losiona, koji rade nježan piling na koži, bez da je ribamo i trljamo. No dodaje kako te formule ujedno kožu mogu učiniti osjetljivom, stoga ih nije dobro često ponavljati.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

Također, za takvu kožu savjetuje izbjegavanje rituala kao što je četkanje suhom četkom, sve popularnije u njezi kože tijela. Naime, time će se dodatno uništiti gornji sloj kože, a kao posljedica točke će se pojačati.

Ovakav tip kože je nasljedan, tvrdi liječnica, no pravilnom njegom i izbjegavanjem britvica i jakih pilinga te dodatnim hidratiziranjem kože, moguće je smanjiti vidljivost točkica.

POGLEDAJTE 2. EPIZODU FIRME: Ono kad je kolegica bivša manekenka

Najčitaniji članci