Lifestyle

Komentari 16

Jamie Oliver: Ovo je moj tajni recept za savršenu palačinku

Jamie Oliver: Ovo je moj tajni recept za savršenu palačinku

Pečenje palačinki uvijek zvuči jednostavno, ali je iznenađujuće lako zabrljati. Na sreću, poznati kuhar Jamie Oliver podijelio je svoje recepte i tehnike kako bi vam ispale savršene svaki put

Jamie Oliver otkrio je svoje glavne savjete kako ispeći savršene palačinke. Slavni kuhar prenio je isječak kako koristiti tehniku ​​pečenja palačinki koje su vrijedne objave na Instagramu koliko su savršene, ali prvo o čemu trebate brinuti je smjesa.

POGLEDAJTE VIDEO: Kuhanje u zatvoru

U suradnji s YouTuberom Alexom podijelio je jedan od svojih najboljih recepata koristeći jednu šalicu običnog brašna, jednu i pol šalicu mlijeka, tri jaja i malo morske soli.

Stavio je ta četiri sastojka u posudu i izmutio ih pjenjačom dok sve grudice nisu nestale i smjesa nije postala glatka. Jednom kad dobijete savršenu smjesu, još uvijek je lako zabrljati što se tiče pečenje, pa je Jamie objasnio jednostavne korake koje želite slijediti ako želite savršene palačinke.

Nakon što Jamie ostavi smjesu da se odmori, stavi široku tavu na srednje jaku vatru i protrlja maslac na dnu kako bi osigurao da se smjesa ne lijepi .Zatim biste trebali uzeti dovoljno smjese da pokrijete dno vaše tave, okrećući je da smjesa pokrije cijelu površinu.

Jamie palačinku peče jednu minutu prije nego što je podigne golim rukama i prevrne, ali dodaje da umjesto toga možete koristiti neki pribor iz kuhinje ili pokušati s bacanjem palačinki u zrak.

Trebalo bi proći po minutu sa svake strane palačinke prije nego što bude spremna za jelo, a kuhar je dodao: 'Ako vam pečenje predugo traje, pojačajte vatru. Ako se peče prebrzo, smanjite vatru.'

- Tako ćete napokon dobiti lijepu, lagano zlatnu palačinku, super svilenkastu i mekanu - zaključio je Jamie, piše Mirror.

Najčitaniji članci