Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
46 komentara

Janjetina je u Zadru skuplja 30 kuna nego u Slavonskom Brodu

Na splitskom Pazaru prodavali su rajčicu iz zagrebačkih plastenika, a u Varaždinu iz okolice Trogira. Kod janjetine je velika razlika u cijeni, a u Splitu i Zadru svinjetine ni nema u ponudi

Fotolia
Foto: Fotolia
46 komentara

Na slavonskobrodskoj tržnici janjetinu, but i rebra prodavali su i “ispod pulta” po 50 kuna, a u mesnicama je bila od 55. To je najniža cijena janjetine u šest gradova čije smo tržnice obišli u srijedu. 

Najskuplja je bila u Zadru. Obično se prodaje četvrtina janjeta koja ima oko tri kilograma i tu će količinu kupci u Zadru platiti čak 90 kuna više nego u Slavonskom Brodu.

- Odojka nemamo, a kad bismo ga imali, bio bi 50 kuna po kilogramu, što je ljudima preskupo - rekao je zadarski mesar. 
Na varaždinskoj tržnici su rekli da je janjetina iz Makedonije, a u Šibeniku su imali bugarsku janjetinu i njemačke odojke. Mladih patki u srijedu je bilo samo na tržnicama u Varaždinu po 45 kuna i u Zagrebu po 40 kuna. Toliko će stajati i u Zadru, a dobit će ih, kažu, danas. 

Na tržnicama priobalnih gradova nije bilo hrena. U Slavonskom Brodu je komad stajao četiri ili pet, a kilogram između 16 i 20 kuna. U Varaždinu je vezica hrena s dva veća ili više manjih komada stajala pet kuna, a za kilogram su tražili 30 kuna, kao i na tržnici Dolac u Zagrebu. Na tržnici u Slavonskom Brodu (pre)prodavači su tajili otkud je mladi krumpir, a za rajčicu su rekli da “misle da je iz uvoza”.

Na zadarskoj tržnici uvozna rajčica bila je po 15 kuna, a 20 su tražili za domaću. Rekli su da je iz plastenika iz Županje. Rajčica je na splitskom Pazaru bilo malo, a prodavači su rekli da je iz zagrebačkih plastenika. Za rajčicu su prodavači na varaždinskom placu rekli da je iz okolice Trogira, a mladi krumpir iz Svetog Filipa i Jakova. Od tamo je i rajčica na šibenskoj tržnici. Krumpir je stigao iz Sinja, a na splitsku tržnicu iz Dugopolja, Primorskog Dolca... 

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U Zagrebu smo, osim tržnice Dolac, u utorak i srijedu obišli i trgovačke centre. Vezica mladog luka u Konzumu je bila 2,99 kuna, u Lidlu 4,99, u Plodinama je kilogram bio 10,99, a u Kauflandu 19,99. Vezica rotkvica u Plodinama, Konzumu i Kauflandu bila je 2,99, odnosno tri kune, a u Lidlu 5,99. Vezice nisu svugdje bile jednake - u Lidlu i Kauflandu imale su 200, u Plodinama 150 grama. 

Kilogram mladog krumpira u Lidlu je bio 3,40, u Intersparu 4,49, Plodinama 5,99 kuna, Konzumu 6,99, a u Kauflandu je bio 9,99 kuna. Kilogram hrena je u svim prodavaonicama stajao 24,99 kuna. Glavica salate bila je 2,99 kuna u Intersparu i Kauflandu, 4,99 kuna u Lidlu i Konzumu, a 5,99 u Plodinama.

Duško Jaramaz/Pixsell | Autor: Duško Jaramaz/Pixsell Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Rajčice su u Kauflandu iz Španjolske i kilogram je bio 8,99 kuna, a u Plodinama 12,99. Po 14,99 kuna su u Lidlu, a toliko stoje i turske u Intersparu. U Konzumu su rajčice bile 15,99 kuna.

Kilogram gotove francuske salate u Lidlu i Kauflandu je stajao 27,99 kuna, a dvije kune bila je skuplja u ostalim prodavaonicama koje smo obišli u utorak i srijedu.

Foto: Pixabay/Merseyside Police

Kilogram odojka u Lidlu je bio 29,99 kuna, u Kauflandu i Konzumu 32,99, a u Plodinama i Intersparu 39,99 kuna. Janjetina je u Kauflandu bila 52,42 kune, a u Konzumu, Lidlu i Plodinama 52,99. U Intersparu je stajala 54,99 kuna.

Kilogram mlade patke bio je 21,99 kuna u Kauflandu, a jučer je patka u Lidlu stajala 18,99. U Konzumu je stajala 22,99, a u Plodinama je bila kunu skuplja. Cijene bi danas mogle biti drukčije zbog akcija.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message