Meso dolazi iz okolice Križevaca i potkalničkog kraja. Sto posto je domaće, hrskavo i slasno, ni preslano, ni premasno, a dolazi od naših vrijednih poljoprivrednika kojih ima sve manje
Svi smo se u kuhinji susreli s ostacima hrane koji nerijetko završe u smeću, no slavna chefica Cat Cora ponudila je recept koji će jelu udahnuti novi okus i omogućiti manje bacanja
Listovi salate uz dodatak mesa, žitarica, sira i sjemenki lako postaju zvijezde svakog obroka, savjetuje nutricionistica Petra Vlak i dodaje da tijekom pripreme pazite na higijenu
Salata od krumpira jedna je od najboljih jela koje se odlično ide kao prilog uz roštilj. No, da bi krumpir salatu doveli do savršenstva potrebno je držati se nekih pravila koji ju čine još ukusnijom
Uzmite namirnice koje najviše volite, sjeckajte i kombinirajte. Doći ćete do spoja okusa koji će vam se možda jako svidjeti, a da ranije na tako nešto ne biste ni pomislili
Sladoled u kombinaciji s voćnim salatama ultimativni je ljetni desert na koji nitko ne ostaje imun. Donosimo vam tri jednostavna recepta za deserte kojima ćete osvježiti tople dane
Umjesto hambi peciva, uzmite velike rajčice. Ovakav obrok ima puno manje ugljikohidrata, a bosiljak i špinat ovom će jelu dodati pravi okus ljeta
Mnoge domaćice svakodnevno se susreću sa situacijom da im kupljeno povrće propadne jer ga nisu u hladnjaku skladištile na ispravan način ili ga nisu stigle potrošiti. Donosimo savjete kako to izbjeći
Po povratku iz trgovine razmišljate trebate li rajčice ostaviti na kuhinjskom pultu ili ih spremiti u hladnjak? Svakako u hladnjak, a donosimo i trikove kako da ondje dulje traju
Cezar salatu su stvorili tijekom američke prohibicije dvadesetih godina propšlog stoljeća u Meksiku, kako bi napojili žedne Amerikance koji su prelazili granicu zbog alkohola
Rad u vrtu umiruje i oslobađa od stresa, a ujedno omogućuje uživanje u kvalitetnim i domaćim proizvodima. No ako nemate vrt, povrće možete uzgojiti u svega nekoliko posuda s vodom
Svježe začinsko bilje, mladi luk i salata trajat će dulje ako znate što napraviti s njima. Također, tu su savjeti i kako spasiti višak začinskog bilja da ne propadne i završi u smeću
Tijekom hladnijih mjeseci i izolacije ''natukli'' smo višak kilograma, pa smo se dolaskom toplijih dana zaželjeli promjene. Zato vam donosimo tri recepta za ukusne salate za čiju pripremu vam neće trebati više od 10 minuta
Osim što su lagane i osvježavajuće te savršeno pristaju toplijim mjesecima, salate su ukusan dodatak svakom jelu s roštilja. Zato smo vam pripremili tri neodoljivo dobra recepta koja možete iskoristiti već u idućem pečenju
Ako pržite hranu u woku na jakom je plamenu ili kolu i na dobro zagrijanom ulju dovoljno desetak minuta i za povrće i za meso, a zbog kraće će se obrade zadržati i više 'dobrih stvari'
Kečap od rajčice ne treba biti u frižideru jer su rajčice kisele i ne kvare se na sobnoj temperaturi. Ipak, pazite da nakon otvaranja kečap ne čuvate više od 8 tjedana, a bacite što ostane dulje od toga
U knjizi 'Najbolje od dijetetike' stručnjakinje objašnjavaju da je sirova hrana ona koja nije izložena djelovanju visokih temperatura, dakle nije obrađena na temperaturi iznad 45 stupnjeva...
Pečenjem dva pileta odjednom uvelike ćete si olakšati život jer ćete jednim potezom na stolu imati dva ručka. Ili večere. Uz to manje je suđa, a potrošit ćete manje vremena...
Pojačajte glavne obroke proteinima, te namirnicama koje se dulje žvaču i sporo razgrađuju jer one suzbijaju glad, a dobar trik da pojedete manje je salata ili čaša vode prije glavnog obroka
Sardine su prava mala riznica vitamina i minerala stoga ne čudi da su ideje za pripremu jednostavnih jela s njima jako tražene. Topla salata sa sardinama samo je jedna od njih, a u nastavku pogledajte o čemu se radi