Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Je li moguće spasiti vezu na umoru i što sve treba učiniti?

Je li moguće spasiti vezu na umoru i što sve treba učiniti?
1

Retrospektiva odnosa, argumetirana isprika i izražavanje žaljenja bez postavljanja ultimatuma i ucjena jedini su put za izlazak iz svađe koja može uništiti odnos

VIDEO

Rasprave, svađe oko sitnica te razlike u mišljenju ili zbližavaju ljude ili uništavaju odnos, Takve se stvari normalne u svakoj vezi, zbog čega se ona po stabilnosti i sreće kreće u obliku pravilne krivulje. Ukoliko je veza konstantno loša, ne treba ju niti spašavati, savjetuju ljubavni savjetnici.

U gotovo svim vezama "stvari su postavljene" tako da jedna strana prima više ljubavi, a druga ju pruža. Strana koja daje više ljubavi obično se nakon svađe ispriča prva, no taj način ponašanja treba mijenjati. Jer, ako oboje osjećaju ljubav, treba se izdići iznad ega i ispričati kako bi veza bila zdrava.

Ukoliko ste vi ona strana koja je voljela manje i osjećate se krivima za svađu koja vjerojatno vodi raspadu veze, možda postoji šansa da ju spasite. Osnovni preduvjet za pokušaj povratka u vezu je da budete svjesni što ste ili možete izgubiti te da zaista želite uspjeti kao par. 

Isprika je najvažnija

Iskreno, sažeto i odmjereno treba dati do znanja partneru da se kajete zbog svog ponašanja i da ste ga spremni promijeniti, jer vam vaš odnos puno znači.

Ne postavljajte ultimatume, ne ucjenjujte i ne svađajte se, ali isto tako nemojte ni moliti. Naprosto recite da vi jako želite da ostanete zajedno i da se nadate kako druga strana misli isto. Potom ostavite partnera da razmisli kako ne bi reagirao u afektu svađe. 

Nema povratne informacije 

Ne radite filmske stvari, već iskreno recite što osjećate. Ukoliko vaš partner nije voljan razgovarat, nemojte ga forsirati. Možete mu napisati pismo i zadajte si neki rok do kad ste spremni čekati njegov odgovor, kako ne bi potonuli u depresiju. Ukoliko vam se do tad ne javi, nazovite, još jednom pitajte i onda odustanite kako biste osjetili da ste poduzeli sve što ste mogli.

Ako ste vi strana koja voli više

Ukoliko ste svjesni da je vaše ponašanje u vezi oduvijek bilo spremnije na kompromis, budite fer i dopustite da druga strana shvati gdje griješi. Nakon svađe, dajte to do znanja s argumentima. Naglasite koliko volite svog partnera, ali da na ovakav način veza ne može funkcionirati te da je on taj koji treba promisliti o svemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'
PISMO MEVLUDINU

'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'

Bili smo kod psihijatrice i ona je utvrdila lakšu duševnu zaostalost te znatno oštećenje ponašanja koje zahtijeva nadzor ili liječenje. Lijekovi mu ne pomažu
Najbolje seks poze za svaki ugao doma: Osjetite dobre vibracije na perilici rublja
9 PRIJEDLOGA

Najbolje seks poze za svaki ugao doma: Osjetite dobre vibracije na perilici rublja

Jedno je od najuzbudljivijih mjesta za seks hodnik jer prijetnja da netko može uletjeti čini stvari još zanimljivima. Okrenite se prema vratima i poduprite se rukama, a tijelom se odmičite od vrata