Lifestyle

Komentari 41

Jede 10 kolača na dan i misli da nema poremećaj u prehrani

Jede 10 kolača na dan i misli da nema poremećaj u prehrani

Nikad nije bila ljubiteljica kolača, ali jednoga dana, dok je u gradu čekala prijateljicu, iz dosade je pojela osam komada i otad ih se više ne može zasititi...

Draga Milana,

nemam nikakav poremećaj niti sam nesretna, u što me drugi žele uvjeriti, već se samo dogodilo to što se dogodilo. Nikad nisam bila luda za kolačima. Prije tri tjedna sjela sam u slastičarnicu i čekala prijateljicu. Pojela sam osam kolača. Od toga dana ih se ne mogu nasititi i dnevno pojedem barem desetak, što se već dobrano odrazilo na mojoj liniji. Pokušala sam ih se ostaviti, ali mislim da sam postala ovisna.

Odgovor: 

Niste u pravu kad kažete da nemate nikakav poremećaj jer što je drugo nego poremećaj pojesti deset kolača dnevno - unositi toliko slatkoga u organizam podjednako je nezdravo kao pušenje ili piće, s podjednako poraznim posljedicama za zdravlje. Ne samo što će vas toliki slatkiši učiniti pretilom te vas staviti u rizičnu skupinu za moždani i srčani udar, kao i za šećernu bolest, već se morate zapitati i zašto toliko pretjerivanje. Trebate naučiti uživati u jednom kolaču.

Pitanja šaljite na  Oreškovićeva 3d, 10000 Zagreb, Život za Milanu ili na draga.milana@24sata.hr 

Odgovore čitajte svaki dan u 24sata

Najčitaniji članci