Obavijesti

Lifestyle

Komentari 59

Jedno jutro je sve promijenilo, dao sam otkaz i otišao na put

Jedno jutro je sve promijenilo, dao sam otkaz i otišao na put
10

Nakon što je napustio svoj dosadašnji život, Martin Turk iz Zaboka već četiri mjeseca istražuje svijet. Prve postaje bile su Indija i Šri Lanka, a sada je u Tajlandu

Već skoro četiri mjeseca putujem Azijom. Moje putovanje je počelo 03.11.2012. nakon što sam odlučio napustiti sve što sam do tada imao u životu. Putujem bez plana i odgovor na pitanje koliko će ovo moje putovanje trajati, jednostavno nemam. 

Imao sam dobar posao u državnoj firmi, novi auto koji sam prodao i ukratko - super život. Jednog dana sam se probudio, spremajući se rano ujutro za posao pogledao sam se u ogledalo i rekao - riskiraj sve. Tako sam i nazvao svoje putovanje – Risk it ALL Black na tripu.

I evo me sada ovdje na sjeveru Tajlanda. Prošao sam skoro cijelu Indiju u dva mjeseca, bio sam i na Šri Lanci, planinario sam mjesec dana po Nepalu, popeo se na više od 4200 metara uz minimalnu planinarsku opremu po temperaturama nižim od minus 20, a sada se nalazim u Tajlandu nakon kojeg ću otići u Laos, Vijetnam, Kambodžu i Maleziju.

Nemam veliki budžet pa putujem na najjeftinije moguće načine. Često se koristim couch-surfingom, jedem na ulici pa čak i spavam u prirodi.

Na svom putovanju upoznajem mnogo različitih ljudi, što lokalaca, što putnika poput mene, ali me najviše veseli odlaziti u područja gdje nema turista. Tako sam na putu proveo mnogo trenutaka spavajući upravo kod ljudi koje sam sretao na cesti i jednostavno ih pitao da li mogu kod njih prenoćiti. Već 10 godina mi je hobi fotografija, a sada mi je ta strast uz pisanje članaka na blogu postala posao. To je i svrha mog putovanja bez koje bi vjerojatno poludio jer, vjerujte mi, nije lako biti tako dugo sam bez ikoga poznatog. 

Najviše pamtim dok sam putujući autobusom iz Indije u Nepal upoznao jednu siromašnu obitelj koja me pozvala kod sebe na sjever Nepala. S njima sam proveo nezaboravnih sedam dana u malenoj kolibici u planinama. Temperature su se noću spuštale ispod ništice, prao sam se u obližnjem potoku, bio sam čak i jako bolestan nakon što sam popio jakovo mlijeko, ali nikad nisam bio toliko sretan kao tih dana.

Sada posjedujem samo jedan veliki ruksak i fotografsku opremu. Shvatio sam da sam sretniji s malo stvari i mogu reći da mi ništa više ne fali!

Martinove avanture možete pratiti na Facebooku i blogu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59
'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'
NEOBIČNA ODLUKA

'Rastala sam se od muža kad je osvojio milijune. Evo kako je toliki novac uništio naš brak'

Svi znamo da novac ne može kupiti sreću, ali mnogima od nas mogao bi znatno olakšati život, osobito ako bi to značilo preseljenje u dom iz snova, otplatu dugova i prestanak brige oko troškova života