Obavijesti

Lifestyle

Komentari 59

Jedno jutro je sve promijenilo, dao sam otkaz i otišao na put

Jedno jutro je sve promijenilo, dao sam otkaz i otišao na put
10

Nakon što je napustio svoj dosadašnji život, Martin Turk iz Zaboka već četiri mjeseca istražuje svijet. Prve postaje bile su Indija i Šri Lanka, a sada je u Tajlandu

VIDEO

Već skoro četiri mjeseca putujem Azijom. Moje putovanje je počelo 03.11.2012. nakon što sam odlučio napustiti sve što sam do tada imao u životu. Putujem bez plana i odgovor na pitanje koliko će ovo moje putovanje trajati, jednostavno nemam. 

Imao sam dobar posao u državnoj firmi, novi auto koji sam prodao i ukratko - super život. Jednog dana sam se probudio, spremajući se rano ujutro za posao pogledao sam se u ogledalo i rekao - riskiraj sve. Tako sam i nazvao svoje putovanje – Risk it ALL Black na tripu.

I evo me sada ovdje na sjeveru Tajlanda. Prošao sam skoro cijelu Indiju u dva mjeseca, bio sam i na Šri Lanci, planinario sam mjesec dana po Nepalu, popeo se na više od 4200 metara uz minimalnu planinarsku opremu po temperaturama nižim od minus 20, a sada se nalazim u Tajlandu nakon kojeg ću otići u Laos, Vijetnam, Kambodžu i Maleziju.

Nemam veliki budžet pa putujem na najjeftinije moguće načine. Često se koristim couch-surfingom, jedem na ulici pa čak i spavam u prirodi.

Na svom putovanju upoznajem mnogo različitih ljudi, što lokalaca, što putnika poput mene, ali me najviše veseli odlaziti u područja gdje nema turista. Tako sam na putu proveo mnogo trenutaka spavajući upravo kod ljudi koje sam sretao na cesti i jednostavno ih pitao da li mogu kod njih prenoćiti. Već 10 godina mi je hobi fotografija, a sada mi je ta strast uz pisanje članaka na blogu postala posao. To je i svrha mog putovanja bez koje bi vjerojatno poludio jer, vjerujte mi, nije lako biti tako dugo sam bez ikoga poznatog. 

Najviše pamtim dok sam putujući autobusom iz Indije u Nepal upoznao jednu siromašnu obitelj koja me pozvala kod sebe na sjever Nepala. S njima sam proveo nezaboravnih sedam dana u malenoj kolibici u planinama. Temperature su se noću spuštale ispod ništice, prao sam se u obližnjem potoku, bio sam čak i jako bolestan nakon što sam popio jakovo mlijeko, ali nikad nisam bio toliko sretan kao tih dana.

Sada posjedujem samo jedan veliki ruksak i fotografsku opremu. Shvatio sam da sam sretniji s malo stvari i mogu reći da mi ništa više ne fali!

Martinove avanture možete pratiti na Facebooku i blogu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...