Lifestyle

Komentari 0

Jednom na tjedan zalijeva se božićni kaktus, a on najbolje uspijeva u istočnom dijelu doma

Jednom na tjedan zalijeva se božićni kaktus, a on najbolje uspijeva u istočnom dijelu doma

Kad pupoljci počnu bubriti i uskoro će procvjetati, lagano povećavajte količinu vode kojom ga zalijevate ili prskate. Što se tiče svjetlosti, božićni kaktus nije pretjerani ljubitelj izravne sunčeve svjetlosti

Božićna zvijezda nije jedina biljka koja krasi domove u blagdansko doba. U ovom periodu svoje najljepše ruho poprima i božićni kaktus. Cvjetovi su mu crvene, žute, bijele, ružičaste ili ljubičaste boje.

POGLEDAJTE VIDEO (Vrijeme je došašća):

Ovo je biljka iz porodice kaktusa, a u vrijeme cvatnje božićni je kaktus osjetljiviji nego ikad. Idealan je za suhe zatvorene prostore i ne treba mu prečesto zalijevanje.

Treba ga zalijevati jedanput tjedno ili svakih nekoliko dana lagano osvježiti njegove listove i tlo prskanjem vodom. Kad pupoljci počnu bubriti i uskoro će procvjetati, lagano povećavajte količinu vode kojom ga zalijevate ili prskate. Što se tiče svjetlosti, božićni kaktus nije pretjerani ljubitelj izravne sunčeve svjetlosti.

Uspijevat će u istočnom dijelu doma jer ujutro treba jaču svjetlost. Vrlo je osjetljiv na promjene, zato ga ne smijete premještati. Idealna temperatura prostorije mu je 20 Celzijevih stupnjeva. Soba mora biti grijana, ali umjereno. Svake dvije-tri godine treba ga presaditi.

Najčitaniji članci