Lifestyle

Komentari 12

Jednom tjedno objavljuje kako joj tijelo izgleda dok ne pozira: 'Ne vjerujte lažnim fotkama'

Jednom tjedno objavljuje kako joj tijelo izgleda dok ne pozira: 'Ne vjerujte lažnim fotkama'

Želim potaknuti ljude da žude za realnošću i istinskom povezanošću umjesto za poziranim, savršenim, lažnim fotografijama koje obično konzumiramo na društvenim mrežama, rekla je kreatorica sadržaja Bree

Živimo u svijetu koji je pod velikim utjecajem društvenih medija, a ono što svakodnevno gledamo je neprestani lanac slika koji prikazuju sretne ljude sa savršenim tijelima na prekrasnim mjestima. Često takve slike i takav život nije onakav kakav se prezentira na Internetu, a slika tog 'savršenog' života mnoge može tjerati da teže višem i boljem te da se uspoređuju s tim ljudima 'bez' mana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Bree Lenehan je kreatorica sadržaja na društvenim mrežama i vlasnica tvrtke. Prati ju 502 tisuće ljudi, a od nedavno je privukla pažnju mnogih jer je počela objavljivati svakog ponedjeljka usporedne fotografije odnosno kako njezino tijelo izgleda kada pozira za fotografiju, a kako kada je opušteno (što je njeno stvarno tijelo). Ovaj projekt nazvala je 'Real me Monday', a njime želi potaknuti druge da ne vjeruju svemu što vide na internetu i da se s tim nikako ne smiju uspoređivati. Osim toga, želi potaknuti žene da vole svoja tijela u stvarnom obliku.

Ona na svojim društvenim mrežama često govori o zdravlju, samopoštovanju i pozitivnosti. 

Bree je rekla Bored Pandi kako ju je ugodno iznenadio pozitivan odaziv na takve fotografije te kako želi potaknuti i druge da krenu s tim projektom. 

- Želim potaknuti ljude da žude za realnošću i istinskom povezanošću umjesto za poziranim, savršenim, lažnim fotografijama koje obično konzumiramo na društvenim mrežama. Srce mi je puno što pomažem ljudima da se osjećaju bolje i da imaju više ljubavi prema sebi - dodala je.

Bree je otkrila i neke detalje o samom početku svog projekta. 

U moru ispoziranih i lažnih slika, vrlo je teško postaviti fotografije koje zaista prikazuju stvaran izgled tijela. Za to treba hrabrosti.

- Prvo sam pokrenula tjednu seriju 'Real Me Monday' jer sam tijekom odrastanja stvorila negativnu sliku o svom tijelu i željela sam izazvati sebe da iznesem svoje pravo ja, umjesto da objavim svoje 'savršeno' ja na društvenim mrežama - govori Bree.

Također je dodala da joj je to podiglo samopouzdanje. Bree također nije krila činjenicu da je time pomogla drugima da prevladaju svoju nesigurnost.

- Prioritet dajte pozitivnom razgovoru sa sobom. Podcjenjujemo moć našeg uma. Volite sebe. Za to je potrebna praksa, vrijeme i puno ljubaznosti. Ne radi se o tome kako izgledate izvana, nego o tome kakvi ste iznutra. To što sam ljubaznija prema sebi promijenilo je moj svijet - rekla je Bree.

Najčitaniji članci