Lifestyle

Komentari 17

Jednostavan recept za puslice će osloboditi vašu kreativnost

Jednostavan recept za puslice će osloboditi vašu kreativnost

S malo kreativnosti i volje ostatke jajeta možete promijeniti u glavne sastojke novih, zanimljivih slastica. Jedne od njih su izgledom i okusom atraktivne dugine puslice

Nakon pripreme kolača i keksa čiji recepti traže samo žumanjak ili bjelanjak, često vam ostaje neiskorištenog materijala kojeg je previše da biste ga jednostavno bacili.

Za ovaj recept trebat će vam četiri bjelanjka, kojima dodajete šećer, koricu limuna, jestive boje, sjeckane pistacije za hrskavost, sušeno bobičasto voće i malo lavande.

Samo dva bjelanjka trebaju vam za malo kompliciraniju verziju puslica – macarons, s jednostavnom kremom od krem sira po želji i kakao praha.

Osim kolačića, bjelanjke iskoristite i za atraktivne mousseve. Istucite tri bjelanjka, dodajte im otopljenu crnu čokoladu, brandy, vrhnje i ukrasite šećerom u prahu i keksima.

Slično pripremite i laganiju verziju s jogurtom te voćem ili slanu verziju od šparoga, špinata, maslaca, vrhnja, jednog bjelanjka i želatine sa salatom od potočarke, luka, pršuta, maslinova ulja i malo limunova soka.

A žumanjke iskoristite u pripremi slanih jela poput domaće majoneze, holandez umaka koji će nadmašiti svaki restoranski ili carbonare s parmezanom i vrhnjem. U hamburgerima će jedan žumanjak održati meso kompaktnim, a da ne promijeni okus smjese, dok će samo dva žumanjka biti potrebna u pripremi savršenog soufflé omleta sa sirom i šunkom.

Žumanjci su također najbolji prijatelji krafni, kojima će održati čvrstinu tijesta pri prženju, a koristite ih i u pripremi prhkog tijesta za pite ili kao obavezni premaz na slatkim kruhovima poput francuskog brioša.  

Najčitaniji članci