Lifestyle

Komentari 8

Jer manje je više: 2020. nam u kuhinju stižu mramor, biljke...

Jer manje je više: 2020. nam u kuhinju stižu mramor, biljke...

Boje godine su tople nijanse sunca, od bež, preko nježne narančaste, do terakote. U bijelim ili svijetlim kuhinjama koje ne želite mijenjati, uz ove boje, možete koristiti detalje u mornarsko plavom, tamnozelenom ili crnom tonu

Otvorene police u kuhinji popularne su već neko vrijeme, pa bi svaka moderna kuhinja trebala imati barem jednu koja će, ako ništa, poslužiti kao ukras. 

Na njoj možete izložiti omiljene komade posuđa ili staklenke s tjesteninom, brašnom, kavom i slično. Izgledat će dekorativno, a sve potrepštine bit će vam na dohvat ruke. 

U trendu su kuhinje s minimalističkim detaljima, dakle s gotovo nevidljivom obradom, s ručkama i drugim detaljima koji ne privlače pozornost. 

Boje godine su tople nijanse sunca, od bež, preko nježne narančaste, do terakote. U bijelim ili svijetlim kuhinjama koje ne želite mijenjati, uz ove boje, možete koristiti detalje u mornarsko plavom, tamnozelenom ili crnom tonu. 

To može biti boja stolnjaka, jastučića za stolce, zavjesa i slično. 

Kad je riječ o radnim plohama, granit pada u zaborav, a mramor se vraća na velika vrata, a želite li kuhinju u trendu, dodajte detalje od ratana, primjerice naslon na stolcima, ukrasne košare za voće ili fotelju za odmor u kojoj ćete se odmarati u pauzi. Općenito su u trendu drvo, metal i kamen, no kako potonja dva mogu biti hladna, koristite ih samo u detaljima, ne na velikim površinama. 

Starinska vitrina koju ćete preurediti i u njoj izložiti najbolje komade posuđa 

Među materijalima bi se ove godine mogao isticati mjed, koji je dobro rješenje za dotrajale ručke na ormarićima i ladicama ili za ukrasne zdjele.

U modu ulaze i šankovi s dvostrukim plohama; jednom na kojoj ćete gostima poslužiti kavu i drugom na kojoj za to vrijeme možete pripremati namirnice za večeru. Ako već niste, svakako unesite i što više biljaka u kuhinju. To je već dugo trend i ne jenjava. U modi su i ručno ukrašene pločice, odnosno one koje ste sami oslikali, kao i mozaik različitih pločica na zidu koji ćete sami osmisliti. Poanta je u tome da se vidi “dodir” majstora koji je osmislio izgled kuhinje. Pločice mogu biti i u neutralnoj boji, kako bi ukrasi bolje došli do izražaja.

Umjetnički 'dodir' možete dodati i na zidovima. Naime, u modi su apstraktni murali, što može biti prilika da se u oslikavanju zida okušaju i oni koji baš i nemaju slikarskog talenta. Možete se poslužiti šablonama. Imate li mjesta u kutu kuhinje ili uz blagovaonski stol, nabavite vitrinu. Prednost imaju one sa staklenim vratima, u kojima se može izložiti posuđe ili pak organizirati bar s pićima. Uspijete li nabaviti starinski komad koji ćete preurediti, to bi moglo “podići” cijelu kuhinju. Dobra vijest za one s starim podom u kuhinji: dok su nekad bili moderni mali tepisi koji se postavljaju ispred umivaonika, sad su u trendu veliki tepisi kojima možete pokriti veći dio poda i tako sakriti dotrajale ili uništene dijelove.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci