Obavijesti

Lifestyle

Komentari 56

Jeste li uspavali djecu? Sad je pravo vrijeme za mamu i tatu

Jeste li uspavali djecu? Sad je pravo vrijeme za mamu i tatu
1

Nema dvojbe da roditeljstvo u potpunosti mijenja sve aspekte života, pa tako i seksualni život. No, seksologinja dr. Nikki Goldstein kaže da je tome lako stati na kraj

VIDEO

Psihologinje i stručnjakinje za seks dr. Nikki Goldstein i Kate Taylor slažu se kako je redoviti seks među partnerima ključan za zdravlje njihove veze, ali i za zdravlje svakog od njih pojedinačno.  

Seks tako, smatraju obje, utječe na smanjenje stresa i raspoloženje općenito, a prošli je tjedan objavljeno i istraživanje koje je pokazalo koliko utječe na zdravlje - prema njemu, kod muškaraca starijih od 50 godina nedostatak seksa povećava i rizik od bolesti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Omiljena poza otkriva kakav ste par 00:42

No, je li stvarno bitno u koje se vrijeme dana seksamo? Istraživanja kažu da je.

06:00 - za plodnost

Ako želite povećati svoje šanse za djetetom, navijte alarm za seks u ranim jutarnjim satima. Prema znanstvenicima iz Züricha, sperma je najzdravija odmah rano ujutro, a kvaliteta joj tijekom dana postupno opada.Dakle, vođenje ljubavi što je ranije moguće, moglo bi vam povećati šanse da trudnoću.

07:30 - za bolje seksualno zdravlje (muškarca)

Sigurno ste primijetili kako su muškarci spremni za seks čim ujutro otvore oči. To bi moglo biti jer su razine testosterona najjače prije osam sati ujutro, a ako želite potaknuti partnera da slijedi taj svoj primarni instinkt, dugoročno bi vam se moglo isplatiti.

Naime, što se više seksaju u  mlađim godinama, to je manja vjerojatnost da će kako stare muškarci imati probleme sa erekcijom. 

Američka studija iz 2008. utvrdila je da muškarci koji se seksaju bar jednom tjedno imaju puno manju vjerojatnost da će nakon 50.e imati problem s erektilnom disfunkcijom, nego muškarci koji se nisu seksali toliko često. 

Couple having sex

08:30 - za jači imunitet

Bilo koja vrsta seksualne aktivnosti prije podne jača imunološki sustav pa, ako tad još i niste spremni na seks, možete samo masturbirati ili 'pomoći' partneru, efekt je isti. 

Naime, redovito uzbuđenje ujutro podiže razinu imunoglobulina A u tijelu, antitijela koje pomaže u borbi protiv infekcije.

12:00 - za smanjenje stresa

Američka studija Sveučilišta Georgia pokazala je da redoviti seks smanjuje sistolički krvni tlak i količinu straha koji osjećamo prije rješavanja bilo kojih aktivnosti ili zadataka kojih se pribojavamo. Studija kaže i da se nakon seksa lakše ispunjavaju složeni zadaci, poput npr. mentalne aritmetike.

15:00 - za jače srce

Razina hormona muškaraca i žena je u savršenoj sinkronizaciji, tako da oboje oslobađa istu količinu snažnog postkoitalnog hormona, oksitocina. On povećava osjećaj naklonosti i povjerenja među partnerima, a bitan je i za zdravlje jer potiče ozdravljenje i snižava razinu kortizola za koji se smatra da doprinosi srčanim bolestima.

Kakvu srodnu dušu tražimo? Za Vagu je važna neovisnost
Kakvu srodnu dušu tražimo? Za Vagu je važna neovisnost

19:00 - za najbolji orgazam

Ovo se ne odnosi samo na vrijeme, već na seks nakon popodnevnog vježbanja, Naime, jedna je studija u Teksasu pokazala da su žene odmah nakon 20-minutnog vježbanja.doživjele 169 posto više protoka krvi u manje regije, što je dovelo do bržih i jačih orgazama.

Redoviti orgazmi inače mogu spriječiti suhoću koja kod žena dolazi s godinama, pa čak i zaustaviti inkontinenciju.

20:00 - za veću inteligenciju

Studija sa sveučilišta u Marylandu otkrila je da se zbog redovitog seksa s vremenom stvara više stanica u dijelu mozga hipokampusa, što je povezano sa sposobnosti zadržavanja informacija.

Što je s roditeljima male djece koji se ne stignu seksati?

Budući da je kod parova koji su postali roditelji često jedan od većih problema u vezi upravo nedostatak vremena za seks, dr. Nikki Goldstein im poručuje:

 "Kod male je djece super to što rano idu spavati. A s obzirom da ih se većina usred noći probudi i dođe vam se javiti (i vidjeti što radite)  vrijeme nakon što ih tek odvedete u krevet najbolje je vrijeme za seks.", napisala je na svom blogu. 

Sexy young man

Ona kaže i da ćete, dok su djeca mala i dok ste i iscrpljeni od brige, emocionalnu intimu s partnerom povratiti samo ako vam seks bude prioritet. Ako ste pak često neraspoloženi, preporučuje da pronađete način kako se s partnerom opet povezati, i to uz pomoć sitnih gesta poput držanja za ruke vani ili strastvenog ljubljenja.

Želite novi posao? Na intervju nosite plavu ili bijelu odjeću
Želite novi posao? Na intervju nosite plavu ili bijelu odjeću

"Nakon seksa će vam partner/ica htjeti 'vratiti' zadovoljstvo koje ste mu pružili, a u krevet odlazi s ljubavlju umjesto s frustracijom jer ponovno mora spremati suđe ", poručila je. 

Savjeti dr. Nikki Goldstein za ponovno začiniti seksualni život nakon rođenja djece

Intimnost ne znači uvijek seks 

Dr. Goldstein preporučuje držanje za ruke, ljubljenje i dijeljenje poslova kako biste jedan drugome pokazali da vam je stalo

Seks na brzinu

Poručuje i da maksimalno iskoristite vrijeme koje imate za seks i da na to vrijeme gledate kao na nešto uzbudljivo.

Kad na putu u vrtić dijete postane mali monstrumić
Kad na putu u vrtić dijete postane mali monstrumić

Uživajte u vremenu koje vas dvoje imate nasamo

Umjesto da odmah krenete obavljati zaostale kućanske poslove, vrijeme nakon što djeca odu u krevet iskoristite za seks jer ćete se tako ponovno zbližiti, rekla je Goldstein za The Sun.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'