Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Jeste li znali? U Düsseldorfu postoji muzej posvećen senfu

Jeste li znali? U Düsseldorfu postoji muzej posvećen senfu
6

ZANIMLJIVOSTI Za sve one koji su već bili u Düsseldorfu ili ga se tek spremaju posjetiti izdvojili smo zanimljivosti koje do sada možda niste znali o ovom gradu

Grad senfa

1. Düsseldorf je poznat po svom senfu, po izvozu se može mjeriti s francuskim Dijonom pa ga često nazivaju i 'gradom senfa'. U gradu postoji čak i muzej posvećen senfu gdje možete kušati uzorke ovog omiljenog umaka.

Centar mode

2. Moda je bitan aspekt u životu ovog grada u kojem se održava jedan od najvećih modnih festivala u Europi “Collections Premieren Düsseldorf”. U gradu postoji više od 600 modnih ateljea.

Bogata japanska kultura

3. Düsseldorf se ponosi najvećom japanskom zajednicom u Njemačkoj. Gotovo 11.000 Japanaca živi u tom gradu. Svake godine u svibnju ili lipnju se održava i Dan Japana te se slavi japanska kultura i gastronomija.

Najveći festival zabave

4. 'Najveći festival zabave na Rajni' održava se svake godine trećeg tjedna srpnja na lijevoj obali rijeke, a godišnje privuče i 4,5 milijuna posjetitelja. Na festivalu se, osim zabavnog parka, mogu pronaći šatori s hranom i pivom, zabavni park i razni štandovi...

Domaćin Eurovizije

5. Grad je 2011. godine bio domaćin Eurovizije, a tada je pobijedio Azerbajdžan s pjesmom 'Running Scared'.

Saznajte više o direktnim letovima za Düsseldorf iz Dubrovnika i Splita.