Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
75 komentara

Jiftip - naljepnica za penis koja pruža osjećaj "pravog seksa"

Jiftip, "alternativa" kondomu, navodno pruža korisnicima osjećaj "pravog seksa". Zdravstveni radnici su zatečeni i šokirani - Jiftip ne štiti ni od trudnoće, ni od spolno prenosivih bolesti

Foto: Dreamstime
75 komentara

Na tržištu se pojavio proizvod čija namjena je začepiti muški penis prije seksa kako bi se osigurali od neplaniranih trudnoća. 

Zove se 'Jiftip'a izazvao je brigu kod zdravstvenih radnika, koji upozoravaju da ova naljepnica za penis nije ni sigurna, ni zdrava. 

- Jiftip je poput naljepnice koja se lijepi na vrh penisa, zadržava sjeme prilikom ejakulacije te na taj način povećava seksualni užitak među vjernim partnerima. Prije uporabe potrebno je očistiti penis, staviti naljepnicu na njegov vrh i odlijepiti zaštitni sloj na poleđini - stoji na službenim stranicama proizvoda.

Paket se može kupiti za 38 kuna, a na stranici malim slovima piše da "proizvod nije kondom i da nije formalno odobren kao sredstvo za zaštitu od trudnoće i spolno prenosivih bolesti".

GRUPNA MASAŽA VAGINE Zovu je 'vješticom tantričnog seksa' i to s dobrim razlogom

Unatoč tome, naljepnice za penis se prodaju pod sloganom "osjetite svojeg partnera, osjetite slobodu, osjetite sigurnost".

Tvrtka proizvođač Jiftipa je čak na svojoj stranici objavila i vremensku liniju razvoja proizvoda, u kojoj su napisali da je on još u fazi beta-testiranja, a da je nastao kao očajnički pokušaj zamjene kondoma. 

Jiftip se lijepi na vrh penisa i privremeno zatvara uretru, kako bi korisnici mogli "uživati u pravom seksu". Povratne informacije od korisnika su zasad pozitivne, a neki čak smatraju da njihov proizvod "može promijeniti svijet". 

S druge strane, zdravstveni radnici su zabrinuti za zdravlje potencijalnih korisnika.

'UCJENJUJE ME' Iz osvete sam zavela dečkovog oca, sada ga se ne mogu riješiti

- Ne postoji nikakav dokaz da je ovaj proizvod siguran ili učinkovit, a potencijalno može biti jako bolan. Kao što i sama tvrtka tvrdi, nije odobreno sredstvo za kontracepciju ili potvrđena zaštita od spolno prenosivih bolesti pa ako želite izbjeći bilo koje od to dvoje, preporučujemo izbjegavanje ovog proizvoda - izjavila je Natika Halil, direktorica dobrotvornog društva koje se bavi seksualnim zdravljem The Family Planning Association.

- Kod kondoma sjemena tekućina ostaje u kondomu. Kod Jiftipa nakon ejakulacije nema tog potrebnog prostora u koji će otići sjemena tekućina. Jedina opcija je da curi oko ruba naljepnice. Također, lako se odvaja od penisa tijekom seksualnog odnosa - komentirao je dr. Larry Lisphultz, profesor urologije na Sveučilištu Baylor u Houstonu za Men's Health.

Pogledajte reklamu za Jiftip:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message