Lifestyle

Komentari 0

Joga za lice: Isprobajte ove lagane vježbe koje brišu bore

Joga za lice: Isprobajte ove lagane vježbe koje brišu bore

Uz pomoć jednostavnih vježbi možete smanjiti bore, podignuti vjeđe, oblikovati jagodice, zategnuti kožu i smanjiti podočnjake. Djeluje i protiv podbratka te opušta napetost u licu i vratu

Lice ima čak 57 sitnih mišića, koji se s vremenom opuštaju ako ih ne vježbate. Joga za lice je kao prirodni botoks, a vježbe su jednostavne. One potiču cirkulaciju i proizvodnju kolagena te poboljšavaju opskrbljenost stanica kisikom i nutrijentima čak i u najdubljim slojevima kože. Glumica Jennifer Aniston jogu za lice davno je uvrstila u svoju beauty rutinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ledom protiv starenja

Uz pomoć jednostavnih vježbi možete smanjiti bore, podignuti vjeđe, oblikovati jagodice, zategnuti kožu i smanjiti podočnjake. Djeluje i protiv podbratka te opušta napetost u licu i vratu.

Za obraze

Vježba 'riba' jača i podiže obraze. Uvucite oba obraza što jače i ispupčite usne poput ribe. Zadržite položaj 30 sekundi i ponovite od 5 do 10 puta.

Za obraze također izvedite vježbu tako da napušete obraze i zadržite 10 sekundi. Također ponovite vježbu od 5 do 10 puta.

Za oči

Za oči i vjeđe pritisnite oba srednja prsta uz unutarnji dio obrva, a kažiprstima vanjski dio obrva. Pogled usmjerite prema gore i sklapajte oči kao da gledate u sunce. Vježbu ponovite šest puta.

Na kraju čvrsto zatvorite oči i zadržite 10 sekundi pa opustite. Ova vježba pomaže u podizanju vjeđa, ublažava bore ispod očiju i smanjuje podočnjake.

Za podbradak

Sve što trebate napraviti je podignuti glavu i gledati prema stropu te ga 'ljubiti'. Vježbu trebate ponoviti deset puta, a važno je naglasiti da ne podižete ramena, već samo vrat. Ova vježba koristi se za zatezanje kože vrata.

Za čelo

Ova vježba može napraviti čudo u smanjivanju bora iznad očiju. Prvo širom otvorite oči, kao da ste začuđeni ili uplašeni. Zatim rukama povucite kožu lica prema iza (prema tjemenu).

Najčitaniji članci