Lifestyle

Komentari 19

Još jedan razlog za jaje na dan - dokazano snižava krvni tlak

Još jedan razlog za jaje na dan - dokazano snižava krvni tlak

Proteini iz jaja blokiraju djelovanje ACE supstanci koji u organizmu povisuju krvni tlak, pa je jedno jaje za doručak najbolja prevencija od hipertenzije, kao i pretilosti

Peptid RVPSL iz bjelanjka jajeta regulira krvni tlak jednako kao i lijekovi za njegovo snižavanje, otkrila je studija kineskog Sveučilišta Jilin. Peptidi su sastavni dio proteina i snažno djeluju na blokiranje supstance ACE, koja u organizmu podiže krvni tlak, piše Daily Mail.

Tako jedno jaje za doručak može povoljno utjecati na regulaciju krvnog tlaka kao ACE inhibitori, lijekovi koji se uobičajeno koriste za njegovo snižavanje.

- Jaje na dan najzdraviji je odabir za doručak jer povoljno djeluje na cijeli organizam, a preporučuje se i kao prevencija od hipertenzije - rekao je voditelj studije dr. Zhipeng Yu.

Objašnjava da je povoljno djelovanje peptida iz jaja na stabilan krvni tlak još jedna novootkrivena dobrobit ove namirnice za koju je već dokazano da zatvara apetit. Ljudi koji ih svakodnevno doručkuju, tijekom dana unesu manje masne i visokokalorične hrane.

Najčitaniji članci