Lifestyle

Komentari 22

Kad punk vlada: Ulicama su zavladale neke nove buntovnice

Kad punk vlada: Ulicama su zavladale neke nove buntovnice

Punk zadnjih godina doživljava preporod, a kad ga je britanska kraljica blagoslovila 2016., postaje stil sezone. Punk u originalu čine koža, mrežasti materijali i rasparani traper...

Kao skoro svaki trend, i punk je postao toliko popularan da je počeo utjecati na mainstream odjeću, a upravo on jedna je od niti vodilja koje prolaze kroz kolekcije slavnih dizajnerskih kuća poput Givenchyja i Saint Laurenta. Čista crno-bijela paleta s eventualnim dodacima boje krvi i žute, igranje s teksturama kože, metalik materijala i mrežastih athleisure komada te svojevrsni minimalizam krojeva trik je svladavanja suvremene verzije buntovništva.

Kad su u pitanju modni dodaci, u obzir dolazi samo srebro, a rasparane traperice i kožnate jakne s prišivkama postale su toliki mainstream da ih doista možete kupiti u svakoj trgovini (i spasiti se potencijalnih “uradi sam” katastrofa).

Vječni komadi poput Converse All Star tenisica, uniseks 501 Levisica i dobre kožnate jakne komadi su koje ćete moći kombinirati i kad punk prestane biti “in”, a zatreba li vam inspiracija, počnite gledati fotografije Patti Smith iz ‘70-ih.

Pankerice su prije svega buntovnice, stoga s ovim stilom morate riskirati: lakirana koža, zakovice, boja krvi i poneki otkačen detalj poput accessoirea u obliku kukca osigurat će da vas nitko neće zamijeniti s maminom djevojčicom. Ipak, za savršen hommage punku ipak mu dajte protutežu nježnijim materijalom poput baršuna.

Punk u originalu čine koža, mrežasti materijali i rasparani traper, no trendseterice ga znaju nositi ženstveno. Igranje teksturama jedna je od najvećih prednosti punka: glatka koža, mekani pamučni tartan i krzneni detalji odličan su prvi korak u pravom smjeru. Uz ovakvu napadnu odjeću obično se nosi minimalan make-up ili samo jarki crveni ruž. 

Diesel ili Alexander Mcqueen...

Modni kritičari lako će posegnuti za dizajnerima poput Diesela i Alexandera McQueena te ih proglasiti novim punkom. No pogledate li u srž ove ideje, daleko je od dizajnerskih imena - pjevačica Beth Ditto i njezini razotkrivajući korzeti i crni ruž, reper Tyler, The Creator koji nosi balaclavu...

Jakna, zara.com, 999,90 kn

Cipele, zara.com, 599,90 kn

Broš, Gucci, farfetch.com, 540 eura

Torbica, uterque.com, 950 kn

Najčitaniji članci