Lifestyle

Komentari 0

Kada im reći? Da Djed Mraz ne postoji objasnite do 10-e godine

Kada im reći? Da Djed Mraz ne postoji objasnite do 10-e godine

Dječja psihologica dr. Gummer vjeruje da roditelji djeci u dobi od 10 ili 11 godina trebaju otkriti istinu o Djedu Božić ili bi neprestano laganje moglo imati ozbiljnije posljedice

Kako djece odrastaju tako postaju sve znatiželjnija i krenu postavljat razna pitanja. Jedno od tih pitanja je i kako Djed Božićnjak  može isporučiti sve poklone u jednoj noći.

Vjerojatno se svaki roditelj pita kada svojoj djeci otkriti istinu o Djedu Mrazu i koji je najbolji način za to, a da djeca ne izgube povjerenje u njih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dječja psihologica dr. Amanda Gummer smatra da je najbolje vrijeme da djeci otkrijete istinu kada imaju 10 ili 11 godina, ali to opet ovisi o djetetu, kako kaže.

- Mnogi roditelji smatraju da skrivanje istine od djece u toj dobi može dovesti do zlostavljanja u školi. Osim toga, to je otprilike vrijeme kada djeca počnu raspitivati o tome i morali biste im izravno lagati  - kaže Gummer.

Ona također upozorava na opasnost od neprekidnog laganja djeci o Djedu Mrazu.

- Važno je da vam djeca vjeruju i da vjeruju onome što im kažete, pa ako predugo skrivate ovu istinu od njih,postoji opasnost da ćete oštetiti odnos između vas - rekla je Gummer.

Ako svojoj djeci planirate reći istinu, postoji nekoliko načina da osjetljivo pristupite toj temi. Gummer preporučuje da pričekate trenutak dok vas sami ne pitaju, a zatim da ih pitate što misle.

- Lakše je potvrditi sumnje koje već imaju, nego im prenijeti vijest iz vedra neba. Ali, svakako im recite da su poruke Božića, poput ljubaznosti i brige, još uvijek važeće - savjetuje Gummer, a piše Mirror.

 

Najčitaniji članci