Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Kada krenuti u 'akciju'? Vrijeme je ključno, a ovo su najbolji sati

Kada krenuti u 'akciju'? Vrijeme je ključno, a ovo su najbolji sati
5

Prije nego što krenete u akciju, pogledajte koliko je sati jer razdoblje dana u kojem se želite seksati podsvjesno upravlja željom. Određeno doba dana je najbolje vrijeme za odlazak u krevet i nježnosti

VIDEO

Seksolozi su odavno, između ostalog, utvrdili da seksualno zadovoljstvo, kako muškaraca tako i žena u velikoj mjeri ovisi i o tome u kojem razdoblju dana se seksaju. Krenulo se od pretpostavke da na seksualnu želju utječu spolni hormoni koji se oslobađaju tijekom menstrualnog ciklusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Seks savjeti 00:56

Podaci su pokazali da su 'slobodne' žene aktivnije u početnoj fazi ciklusa, kada estradiol kontrolira sazrijevanje jajašca u jajnicima, a 'vezane' kad je razina progesterona najviša - što je na početku i na kraju ciklusa. Stoga, uz ostale faktore, menstrualni ciklus podsvjesno upravlja željom, uz razdoblje dana u kojem ćete se seksati.

Žene iskreno priznale zašto varaju muževe: Suprug je uvijek ignorirao moje želje u seksu...
Žene iskreno priznale zašto varaju muževe: Suprug je uvijek ignorirao moje želje u seksu...

Dakle, prije nego što krenete u akciju, pogledajte koliko je sati - da vidite kakve su šanse za savršeni užitak.

- Seks-bioritam ne uzimajte zdravo za gotovo jer ljudi nisu strojevi. Ako vas partner odbije, to ne znači da je ljubav nestala. Njegov je libido možda 'na pauzi' - objasnio je seksolog Peter Platz.

Fotolia

Između 6 i 8 sati

Žena: Iako je budna, njezino tijelo još nije spremno za seks. Razina melatonina još je previsoka, a ni tjelesna temperatura nije dovoljno visoka, ali će ona sigurno uživati ako je partner počne buditi poljupcima, nipošto ne preskačući predigru. Učinite to iskustvo lijepim i usporenim.

Muškarac: Seksualna uzbuđenost je na vrhuncu jer njemu treba energija za novi dan. Tad su brzi na okidaču pa žena ne može očekivati ništa više od seksa 'na brzaka'. 

Između 8 i 10 sati

Žena: Ona je sada potpuno budna i spremna za seks. Razina endorfina - hormona radosti - u to vrijeme u njezinom tijelu doseže maksimum pa joj neće trebati dugo da se uzbudi. 

Muškarac: Njegov um već je usmjeren na posao. Razina testosterona u muškarca u ovo doba se već spušta i pomalo vraća u normalu pa bi se mogao prilično teško 'uzbuditi'.

Između 10 i 12 sati

Ona: Ženini okusni receptori sada su jako izoštreni. Upravo je zato kasno prijepodne idealno vrijeme za maksimalni užitak u oralnom seksu.

On: Muškarac sada vrijeme provodi u promišljanjima. To je razlog zbog kojega će u ovo doba dana on radije razmišljati o seksu nego napraviti konkretan korak prema tome da se nešto od toga zaista i ostvari.  

Između 12 i 14 sati

Ona: Ženska aktivnost u ovo doba dana dostiže vrhunac, no ta aktivnost nema baš nikakve veze sa seksom. U ovoj fazi žena se teško opušta i ne može se baš usredotočiti na seks. 

On: Muškarac je sada raspoložen za igrice. No njegova izvedba u ovo doba dana uvelike ovisi o partnerici. Ako je ona kojim slučajem raspoložena za strasti, on će dati sve od sebe da je zadovolji. 

Između 14 i 16 sati

Žena: Ženski reproduktivni sustav u ovo doba potpuno je spreman za začeće. Ona baš i nije raspoložena za dugo i polagano vođenje ljubavi., već za akciju na brzaka, s mrvicom sado-mazo uzbuđenja.

Muškarac: Sjeme koje proizvode muški reproduktivni organi oko 16 sati je najkvalitetnije. Dakle, ovo je najbolje vrijeme za seks, ako želite zasnovati obitelj.

S koliko si ih spavala? 10 žena je iskreno odgovorilo na to pitanje
S koliko si ih spavala? 10 žena je iskreno odgovorilo na to pitanje

Između 16 i 18 sati

Ona: Većina žena je nesposobna za aktivno vođenje ljubavi tijekom ovih sati, no možda im ne bi smetao jedan 'na brzaka' u lijeno poslijepodne. Dakle, možda ipak neće odbiti muškarca ako on pokaže želju za nježnostima.

On: Muškarac je spreman za akciju, ali ne za upuštanje u lagani seks. Jedan brzinski, koji će ga osloboditi stresa i negativne energije, dobro bi mu došao.

Između 18 i 20 sati

Ona: Vrijeme večere je i njoj je potrebno nadomjestiti nedostatak energije. Senzorni živčani završeci u ušima su u to doba najosjetljiviji pa će uživati u šaputanjima u uho. 

On: Muškarac je u ovoj fazi koncentriran na fino jelo i na to da se malo odmori nakon, tako da mu seks sada baš i nije na prvome mjestu. 

Između 20 i 22 sati

Žena: Sada je najbolje vrijeme za odlazak u krevet i nježnosti. Žena je puna energije, osobito ako je pojela finu večeru. Spremna je djelovati na vlastitu inicijativu. Preporučuje se da joj se potpuno prepustite.

Muškarac: On je u ovo doba spreman ići korak dalje i ispuniti svaku partneričinu želju. I muški i ženski spolni sati otkucavaju jednako u ovoj fazi.

Između 22 sati i ponoći

Ona: Razina melatonina u žene dramatično raste oko ponoći, a tijelo pada u duboki san. Čak i ako je budna, seksualna budnost u ovo doba opada. Međutim, ona se osjeća romantičnije, pa nije loše probati. 

On: Muškarac se osjeća potpuno opušteno, iako još ne spava. Mogao bi biti spreman na dugi i spori seks. Jednostavno, treba otpustiti preostali dio energije kroz seks kako bi mogao mirno i čvrsto zaspati. 

Seksualna želja

Između ponoći i 6 sati

Ona: Njezino tijelo treba odmor. Međutim, neki se mogu seksati i u polusnu. Mnoge žene koje nikada nisu doživjele orgazam doživjele su vrhunac zadovoljstva upravo vodeći ljubav napola u snu. Fenomen ima veze sa stanjem potpune opuštenosti koja se pojavljuje u snu. No partner bi trebao biti budan da odradi svoj dio posla.

On: Muškarac u ovo doba duboko spava te bi trebalo jako puno truda da ga uspijete probuditi i nagovoriti na seks.

S ovom pozom i dečki s 'malim' mogu se osjećati jako obdareno
S ovom pozom i dečki s 'malim' mogu se osjećati jako obdareno

POGLEDAJTE 'SPOJ NA SLIJEPO': SAZNALI DA SU ROĐENI NA ISTI DAN...JE LI TO SUDBINA?

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa