Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Kada reciklirate, nikad nemojte micati čepove s plastičnih boca

Kada reciklirate, nikad nemojte micati čepove s plastičnih boca

Izrađeni su od vrijedne plastike za kojom postoji velika potražnja. Nakon recikliranja, čepovi se mogu upotrijebiti za kontejnere za pohranu, prijevozne kontejnere, posude za miješanje, lopate i još mnogo toga

Pravila za recikliranje mogu biti vrlo zbunjujuća.  Ali, jedan mit o recikliranju u koji definitivno ne trebate vjerovati, je da morate ukloniti čep s plastičnih boca prije nego ih bacite u kantu za recikliranje.

Put prema katastrofi: Pčele sve više nestaju zbog pesticida...
Put prema katastrofi: Pčele sve više nestaju zbog pesticida...

Mnogi misle da uklanjanjem čepova olakšavaju posao ljudima koji rade na postrojenjima za reciklažu. Ali, to nije istina. Nakon što se plastične boce samelju, prolaze kroz spremnike vode. 

POGLEDAJTE VIDEO (Kralj reciklaže iuz Virovitice):

Pokretanje videa ...

01:42

Budući da su čepovi uglavnom izrađeni od polietilena visoke gustoće (HDPE) i polipropilena (PP), oni će plutati, a plastične boce će potonuti, što će olakšati sortiranje različitih vrsta materijala i recikliranje u nove predmete.

Ako umjesto toga bacate čep u smeće, on će vjerojatno završiti u oceanu i tako će ugroziti morski život. Plastični čepovi se nalaze među pet najčešćih otpadnih predmeta koji se pronalaze na plažama. Još jedan razlog zbog kojeg ćete ostaviti čep pri recikliranju je to što su izrađeni od vrijedne plastike za kojom postoji velika potražnja. Nakon recikliranja, čepovi se mogu upotrijebiti za kontejnere za pohranu, prijevozne kontejnere, posude za miješanje, lopatice, kante za zalijevanje i još mnogo toga. Također, pazite da nikad ne spljoštite bocu, jer se u procesu sortiranja može pogrešno zamijeniti za papir, prenosi Reader's Digest.

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' SA SENIDOM:

Pokretanje videa ...

04:15