Lifestyle

Komentari 8

Pametno ulaganje: Umirovili se sa 38 godina i oko 3,2 milijuna kuna i već 30 godina uživaju

Kakav život! Otišli u mirovinu s 38 godina i 3,1 milijun kuna

Danas 68-godišnjaci, Billy i Akaisha prije 30 godina prodali su imovinu i stavili na stranu oko 3,2 milijuna kuna. Od tada uživaju u svojoj ranoj mirovini putujući svijetom bez obaveza

Billy i Akaisha Kaderli davne 1991. godine odlučili su prestati raditi i uživati u ranoj mirovini, nakon što su stavili na stranu oko pola milijuna dolara, odnosno 3,122 milijun kuna.

POGLEDAJTE VIDEO: Deda Toni zna kako se živi

Tada su imali samo 38 godina, a u 30 godina pametnim ulaganjima osigurali su da i dalje mogu uživati u mirovini. Bivši ugostitelji, koji su nekada imali i vlastiti restoran, danas oboje 68-godišnjaci vrlo su zadovoljni svojim odlukom da u jednom trenutku prodaju sve što imaju i rano se umirove, jer su proteklih 30-ak godina mogli uživati u brojnim putovanjima i mirnom životu, prenosi CNBC.

Štoviše, danas njihova štednja vrijedi oko milijun dolara, nakon što su u ovih 30-ak godina nekoliko puta gledali kako njihovom  novcu pada, odnosno raste vrijednost. U startu su, kažu, novac uložili  u mješovite fondove s planom da žive bez velikih troškova i tako troše samo prinose.

U video prilogu objasnili su kako im je uspjelo ne samo održati, nego i povećati ušteđevinu. Oboje se slažu da je bilo ključno to što su se oko dvije godine pripremali za to, kako bi utvrdili na što sve troše te unaprijed definirali na kojim stvarima mogu uštedjeti, te kako pametno rasporediti ulaganja. 

Najčitaniji članci