Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Kako biti produktivan? Prvo se rješavaju zadaci od 2 minute

U prvih sat vremena odradite manje zahtjevne zadatke. Tako se neće gomilati ni posao ni stres. Ako vas muči predugo sjedenje, priuštite si barem dvije pauze da ustanete od stola

Business woman
Foto: 123RF
2 komentara

Na poslu provodimo više vremena nego igdje drugdje. Zato je važno pokušati biti što sretniji.

Ako ste nezadovoljni radnim mjestom, pokušajte si olakšati. Identificiranje problema i pronalazak rješenja poboljšat će vam život, ali i kvalitetu rada, a moć promjene u vašim je rukama. Gotovo 50 posto radnika tvrdi da je potplaćenost jedan od najčešćih razloga nezadovoljstva. Ako je to i vaš razlog, ne ustručavajte se tražiti povišicu.

photos | Autor: photos Foto: photos

Osvijestite sve razloge zbog kojih zaslužujete povišicu i oni će vam dati samopouzdanje. Naglasite sve što ste postigli u proteklih šest mjeseci. A ako je razlog vašeg nezadovoljstva pretrpanost poslom, zapišite sve što imate napraviti svaki dan i rješavajte zadatke korak po korak. Ako neki zadatak zahtijeva manje od dvije minute, riješite ga odmah. Tako se sitni zadaci neće gomilati i biti vam non-stop na brizi. Ako vas muči predugo sjedenje, priuštite si barem dvije pauze da ustanete od stola. To će poboljšati vašu koncentraciju i motivaciju.

IMAJU 3,6 MILIJARDI PREGLEDA! Gabi (4) i Alex (5) se igraju, a mama ih snima: Imaju milijune

Ljude muči i putovanje na posao. Put od 60 do 90 minuta izaziva tjeskobu. Da biste si olakšali, na putu na posao organizirajte svoj dan. A na povratku razmislite o svemu što ste postigli. Nazovite prijatelje i obitelj i isplanirajte aktivnosti izvan radnog vremena, ili se opustite čitajući knjigu koju ste oduvijek htjeli pročitati.

Da probijete led na razgovoru za posao, pitajte: ‘Kako ste danas?’

Prije razgovora za posao važno je obaviti domaću zadaću - saznati sve o tvrtki za koju se prijavljujete. Tako ćete dobiti na sigurnosti. Kad shvatite što traže, bit će vam lakše i pripremiti se za potencijalna pitanja. Kad upoznajete čovjeka koji vas intervjuira, čvrsto mu stisnite ruku, ali pazite da ne pretjerate. Pritom ostvarite kontakt očima popraćen toplim osmijehom.

Artist at work OSOBNOST PREMA KRVNOJ GRUPI Umjetnici su rođeni s krvnom grupom A, individualci imaju B

Na početku je korisno reći nešto poput: “Hvala što ste mi pružili priliku da vas upoznam. Oduvijek sam se divio vašoj kompaniji”. Nakon toga možete pitati nešto neformalno poput: “Kako ste danas?” Tako ćete probiti led i predstaviti se kao pristojan čovjek te potaknuti ispitivača da započne intervju pozitivnijim pristupom.

SEKSUALNA EKSTAZA: Ovaj horoskopski znak je najbolji u krevetu 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message