Lifestyle

Komentari 4

Kako dječji bazen održati čistim

Kako dječji bazen održati čistim

S povratkom toplijeg vremena vrijeme je i da ponovno aktiviramo dječje bazene koje smo pospremili prošlog ljeta. Donosimo načine kako ih možete održavati čistima bez da ih stalno praznite

Ukoliko ste jedni od onih kojima se ne da bazen stalno prazniti kako bi ga čistili, iskušajte neke od savjeta roditelja koji razmišljaju na isti način.

POGLEDAJTE VIDEO - kako ublažiti opekline:

Mjesto za pranje nogu

Nekolicina roditelja savjetuje da kraj bazena u kojem vam se djeca igraju stavite manji bazenčić ili lavor s vodom u kojem djeca mogu oprati noge prije ulaska u bazen. Tako će maleni unijeti manje prljavštine u bazen.

Teniska loptica

Vincent Kessler/Reuters/PIXSELL

S obzirom da se svi trebamo čuvati sunca, a pogotovo djeca, vjerojatno je kako ćete malene 'natrackati' kremom za sunčanje prije nego ih pustite da se igraju u bazenu. 

Zbog toga će se na vodi napraviti masni sloj zbog kreme, a jedna mama savjetovala je da u bazen tada ubacite tenisku lopticu koja će na sebe skupiti sva ulja koja se skupe na površini vode.

Jednostavno ostavite teniske loptice nekoliko sati u vodi, a onda ih izvadite, operite i spremne su za sljedeći dan.

Sterilizacijska tekućina

Ako doma imate male bebe, vjerojatno imate i sterilizacijsku tekućinu za bočice i dude.

Izlijte jedan puni čep te tekućine u bazen kako bi spriječili rast bakterija i algi.

Plovak s dispenzerom za klor

Neki roditelji savjetuju i da u bazen ubacite plovak s tabletom klora. Iako se najčešće koriste u velikim bazenima, funkcioniraju i u manjima.

No svakako provjerite da ne ispuštaju previše klora odjednom i da je koncentracija sigurna za kupanje u bazenu ako ćete ostaviti plovak u bazenu dok je netko unutra.

Drugi način je da plovak s klorom ubacite u bazen nakon što je kupanje gotovo kako bi očistili vodu.

Nikada nemojte ubaciti tabletu klora samu u bazen, uvijek neka bude u dispenzeru, a i bolje ih je ne koristiti ako imate jako mali bazen, piše The Sun.