Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kako dobiti sjajnu, ljetnu kožu: Od pilinga do pravilne prehrane

Kako dobiti sjajnu, ljetnu kožu: Od pilinga do pravilne prehrane

Kad je prekrivena odjećom, koža je često dosta dehidrirana, pa joj otkrivanje i lepršavi, prirodni materijali odgovaraju. Kako bi postala lijepa i blistava, obratite pažnju na rituale koje možete napraviti kod kuće

Sjajna koža je hidrirana, odnosno ima dovoljno vlage koja joj daje podatnost i mekoću. Kako biste olakšali koži da lijepo potamni te dobije brončani, ujednačeni izgled, tu je nekoliko koraka pripreme.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Pokretanje videa ...

Ako volite duga tuširanja s vrućom vodom, sada je vrijeme da ih skratite. Naime, ono isušuje kožu, jer joj pretjerano vruća koža škodi. Upravo zato, tuširanje je idealno s mlakom vodom, najviše desetak minuta, jer na naj način koža će ostati meka.

Nakon tuširanja dobro je malo pričekati, a ne se brisati odmah - pomiješajte kapljice s kremom. Njegu kože pritom će pojačati hidratantna krema, s aktivnim sastojcima koji dodatno omekšavaju kožu. Dobar primjer je shea maslac koji hrani kožu te joj daje elastičnost.

Možete umjesto kreme koristiti ulje za tijelo, koje je također dobro nanijeti na još mokru kožu. Kako su dani sve topliji, tako je dobro što manje brisati kožu, kako bi prirodno upila vlagu do kraja.

Ideje za pramenove: Pasteli, tonovi meda i sunčani pigmenti
Ideje za pramenove: Pasteli, tonovi meda i sunčani pigmenti

Osim pametnog tuširanja, u rituale jednom tjedno uvedite piling. Ovaj kućni tretman dat će koži mekoću te ubrzati procese obnavljanja svih njezinih slojeva.

No, treba pripaziti kakav je piling, odnosno kakve čestice ima. Ne smiju biti previše oštre, već na nježan, ugodan način odstraniti sloj mrtvih stanica s površine kože.

Naime, sve što imalo iritira može stvoriti upale i pojačati crvenilo kože. Ovdje je dobar i kemijski piling, koji ne trebate trljati, već sam radi posao te skida sve ono što treba s površine kože.

Ljetni make-up: Koristite lakše podloge i nešto manje šminke
Ljetni make-up: Koristite lakše podloge i nešto manje šminke

Osim rituala, bitno je nanositi kremu za sunčanje i dok smo u gradu, kako se ne bi pojavila crvenila. Naravno da možemo pocrveniti na kavi u kvartu ili odlasku na plac, stoga obratite pažnju na otvorene dijelove kao što su lice, vrat, ruke i noge.

Ako ste na moru, treba se sjetiti aplicirati kremu za sunčanje više puta u danu, jer samo tako ćemo kožu pripremiti na pravilno i zdravo tamnjenje. Naime, ako izgori, koža će se guliti, što nije zdravo.

Tamnoj koži sjaj će dati i bronzer, odnosno krema sa sjajnim česticama. Odlično će izgledati samo na mekoj, hidriranoj koži, stoga su rituali prije spomenuti uvjet za brončanu kremu.

Za dodatnu vlagu tu su sprejevi, maglice i termalne vode, koje se nanose i tijekom dana, koža odmah postaje mekša.

Vitamin C u serumu smanjuje mogućnosti pojave tamnih mrlja
Vitamin C u serumu smanjuje mogućnosti pojave tamnih mrlja

Lijepu, blistavu ljetnu kožu omogućit će i prehrana. Naime, nutricionisti diljem svijeta predlažu raznolikost zdrave hrane.

Na koži se vidi kako se hranimo, a ako je to brza prehrana, ona će biti sivkasta i bez sjaja.

Idealno je da na menuu budu namirnice kao što su masna riba, avokado, orasi i sjemenke suncokreta.

Fotolia

Ovi sastojci pobrinut će se da vaša koža dobije sjaj i elastičnost. Na popisu poželjne prehrane nalaze se i mrkva te soja, kao i tamna čokolada, što će oduševiti ljubitelje slatkog.

No, radi se baš o tamnoj čokoladi jer ona je zdravija od njezine opcije koja nema tako puno kakaovca.

Od pića tu je zeleni čaj, ultimativni detoks za čitavi organizam.