Obavijesti

Lifestyle

Komentari 44

Kako ispeći kestene u pećnici, u mikrovalnoj, na štednjaku...

Kako ispeći kestene u pećnici, u mikrovalnoj, na štednjaku...
1

Osim savjeta kako pripremiti savršene kestene kod kuće, tu je i genijalan trik kako brzo i bez muke oguliti sirove kestene zatrebaju li za pripremu nekog jela

VIDEO

Koliko puta ste kestene pripremali kod kuće i razočarali se? Istina, najukusniji su oni s ceste koje trgovci peku na vatri, ali mogu ispasti odlično i u kućnoj radinosti ako znate nekoliko trikova. Postoji nekoliko načina pripreme - pečenje u pećnici, na ploči štednjaka, u mikrovalnoj i naravno, na otvorenoj vatri ako ste sretnik koji kod kuće ima kamin. Volite li više kuhane, pripremite ih u loncu na štednjaku ili u posudi s vodom u mikrovalnoj.

Za pečene kestene bilo bi dobro da imate tavu ili protvan s rupicama, ali nije tragedija ako nemate. Na primjer, kestene posložite na rešetku ili običan protvan i stavite u pećnicu. Ako ih pečete na štednjaku, poslužit će i obična tava.

Pečenje u pećnici:

VIDEO

Kestene zarežite po uputama u videu, a potom ih provucite kroz vodu i odmah stavite peći.

Pečenje na običnoj tavi:

VIDEO

Najprije im zarežite koru u križ, a nakon stavljanja u tavu ih pokrijte i povremeno protresite. Kora će se rastvoriti, a kesteni će dobiti boju kao oni kupljeni na cesti.

Brzinsko kuhanje kestena u mikrovalnoj:

VIDEO

Razrežu se, stave u posudu s vodom, prekriju papirnatim ubrusom i kuhaju do pet minuta.

Pečenje u mikrovalnoj:

VIDEO

Pečenje u mikrovalnoj je vrlo jednostavno. Kesteni se razrežu na uobičajen način i stave se u mikrovalnu na maksimalnu temperaturu do minute. Čut će se kako počinju cvrljiti i nakon toga su gotovi.

Pečenje na otvorenoj vatri:

VIDEO

Iznad vatre u kaminu ili na roštilju stavlja se rešetka, a na nju izbušena aluminijska folija. Razrezani kesteni stavljaju se na foliju i peku dok se ne rastvore i dobe lijepu boju.

Kako brzo oguliti kestenje trebate li ih za pripremu jela:

VIDEO

Prereže se kao kod pečenja u pećnici, isperu se vodom kako bi dobili dodatnu vlagu i stave se u mikrovalnu na jednu minutu. Ovo je odličan način ako vam kesteni trebaju biti oguljeni za pripremu nekog jela.

Klasično kuhanje kestena u loncu s vodom na štednjaku radi se ovako - stavljaju se u hladnu, malo posoljenu vodu, sitniji se kuhaju oko pola sata, a krupniji - maroni do sat vremena.

Kako izabrati kestene? Idealni su veći plodovi sa sjajnom korom i bez rupica po sebi. Moraju biti suhi i teški u ruci.

Ovo su namirnice od kojih možete napraviti čudesna jela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj