Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

Kako je počela zarađivati više od milijun? 'Javite se za posao i ako niste kvalificirani za njega'

Kako je počela zarađivati više od milijun? 'Javite se za posao i ako niste kvalificirani za njega'

Charlotte Chaze je na društvenim mrežama podijelila vlastito iskustvo o tome kako je u četiri godine uspjela promijeniti nekoliko poslovnih pozicija. Savjetuje da je svako iskustvo dobro iskustvo

VIDEO

Charlotte Chaze, čija je tvrtka posvećena podučavanju drugih u tome kako da pronađu posao, objavila je video o tome kako je od rada u 'podrumu' istraživačkog laboratorija prešla na veću plaću kao analitičarka jedne telekomunikacijske tvrtke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:11

U četiri godine plaću je s 210.000 kuna podigla na nešto više od milijun kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U videu, koji je u međuvremenu postao viralan, s gotovo milijun pregleda i više od 76.000 lajkova, 31-godišnjakinja je otkrila da je prije zarađivala samo 210.000 kuna godišnje. U to je vrijeme započela svoju karijeru 'kao biomedicinski istraživač, u podrumskom laboratoriju koji nije imao prozore'.

- Godine 2018. odlučila sam da mi je dosta i počela tražiti poslove, čak i one za koje nisam bila kvalificirana, a na kraju sam dobila jedan takav - ispričala je.

@charlottechaze How to break into tech with data analytics and hit six figures! This is what worked for me: teach yourself in-demand skills and apply for jobs even if you think you're not qualified, because you may get an offer. Continue to get better at it on the job to get promotions and more job offers. #breakintotech #dataanalytics #careercoach #careeradvice #salarytransparency #sixfigures #6figures #worktok #jobtok #research #quityourjob #quietquitting #9to5 ♬ original sound - Charlotte | Break Into Tech

U međuvremenu je podigla plaću na pola milijuna kuna godišnje, no ni to je nije zadovoljilo, radila je čitave dane, provodila previše vremena za Excell tablicama i radeći PowerPoint prezentacije.

Zatim je odlučila proći edukaciju kako bi usvojila neka nova znanja i vještine, pa je naučila kako dešifrirati programski jezik, što joj je u konačnici ipak pomoglo da dobije bolji posao.

- Ponovo sam se prijavila za poslove za koje prije nisam bila kvalificirana i na kraju sam dobila posao analitičara podataka. Plaća mi je narasla na oko 700.000 kuna godišnje, a dobila sam ga radi novih znanja koja sam usvojila u nekoliko tjedana - izjavila je Chaze.

Na razgovoru za posao istaknula je na kojim je projektima radila te su joj ponudili dobru poziciju. To je radila 18 mjeseci, nakon čega su je unaprijedili u voditeljicu, čime je plaća porasla na 750.000 kuna godišnje.

- Nakon toga su mi se javili iz jedne kompanije i ponudili mi milijun kuna godišnje, posao sam dobila u prosincu 2021. godine. Sve se to desilo jer sam prošla edukacije i javila se na poslove za koje prije nisam bila kvalificirana - ispričala je Chaze.

Štednjak ugasite par minuta prije nego je jelo kuhano, a na posao ponesite domaći sendvič
Štednjak ugasite par minuta prije nego je jelo kuhano, a na posao ponesite domaći sendvič

Zato što je odlučila uložiti u vlastito znanje, otvorile su joj se neke nove prilike koje je onda iskoristila. Savjetuje da je svako iskustvo dobro iskustvo te da to treba napomenuti u razgovoru za posao. Samo morate promijeniti perspektivu, savjetuje uspješna poslovna žena.

- Poznajem i surađujem s ljudima koji nemaju diplomu, već su se educirali, naučili vještine i nova znanja te potrudili uspjeti - zaključila je Amerikanka, piše NY Post.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'