Obavijesti

Lifestyle

Komentari 89

Kako lakše do vrhunca u seksu? Četiri jednostavna trika za žene

Kako lakše do vrhunca u seksu? Četiri jednostavna trika za žene

Mnoge žene imaju poteškoća s postizanjem orgazma, pogotovo s partnerom, a kako bi si olakšali dostizanje vrhunca, iskušajte ova četiri jednostavna trika

VIDEO

Iako ne postoji savršena jednadžba za orgazam, postoje načini kako da povećate njegovu vjerojatnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 2300 žena u dobi od 18 do 40 godina pokazalo je da samo 57 posto žena doživi orgazam 'većinu vremena ili svaki put', a 27 posto ih je izjavilo da su lažirale orgazam kako bi prekinule seks jer su znale da neće doživjeti orgazam.

- Općenito, nemogućnost postizanja orgazma nastaje zbog nedostatka stimulacije klitorisa, inhibitora kao što su tjeskoba i negativna slika o svom tijelu ili nedostatka samopouzdanja - izjavio je terapeut Ian Kerner.

Suočavanje s tim preprekama moglo bi ispuniti vaš seksualni život orgazmima. Evo četiri načina na koje možete povećati svoje šanse za orgazam tijekom seksa.

Stimulacija klitorisa

Dreamstime

Mnogim ženama vaginalna stimulacija nije dovoljna da bi postigle orgazam. U istraživanju Cosmopolitana, samo je 15 posto žena odgovorilo da može doći do orgazma isključivo putem vaginalne stimulacije, dok ih je 20 posto izjavilo da im za orgazam treba i vaginalna i klitoralna stimulacija. Njih 12 posto je reklo da treba oralni seks, a 9 posto žena su potrebne partnerove ruke da bi došle do orgazma.

Preglasni u seksu: Susjed ih snimio i ostavio USB za dokaz
Preglasni u seksu: Susjed ih snimio i ostavio USB za dokaz

- Mnoge žene kažu da se ne uzbude dovoljno tijekom predigre - kaže Kerner i dodaje da vam u tome može pomoći stimulacija klitorisa kao jedan oblik predigre.

Unesite meditacijske trikove u spavaću sobu

Mozak se često zanemaruje kada je u pitanju njegova seksualna funkcija, ali on igra jednako važnu ulogu kao i genitalije.

- Nekim ženama je teško zaboraviti na stres, tjeskobu ili brigu - rekao je Kerner.

Ako vam um luta tijekom seksa, to bi mogao biti znak da trebate vježbati fokusiranje pozornosti u spavaćoj sobi. 'Prazan um' u spavaćoj sobi se ne događa preko noći, ali uz praksu, to vam može pomoći da se usredotočite na trenutak. Kerner preporučuje da se fokusirate na svaki osjećaj tijekom predigre i seksa i dodirujte svog partnera kako bi se osjećali prizemljenijim.

Igranje uloga

Ako još imate poteškoća s fokusiranjem na trenutak, Kerner dodaje da bi unošenje neočekivanih elemenata moglo spriječiti vaše misli da odlutaju negdje drugdje.

Čak i ako niste spremni glumiti fantazije sa partnerom, jednostavno opisivanje istih može biti dovoljno da vas usredotoči na postizanje orgazma.

Pohvalite se

Još jedan način kako da budete prisutni tijekom seksa je da se osjećate ugodno u svom tijelu. Dajući sebi male komplimente možete povećati samopouzdanje i učiniti seks bezbrižnijim.

Studija iz 2016. godine pokazala je da žene koje imaju više samopouzdanja također češće postižu orgazam. Vaša ljubav prema sebi se neće povećati preko noći, ali vježbanjem cijenjenja sebe i svog tijela, s vremenom vam može pomoći da vaša uzbuđenost tijekom seksa bude veća.

Prije svega, komunicirajte s partnerom

Uz navedene 'trikove', Kerner je rekao da je najbolja stvar koju možete učiniti kako bi uživali u seksu i povećali svoje šanse za orgazam - da otvoreno i često komunicirate sa partnerom.

- Pretvorite svog partnera u saveznika, umjesto da se borite s očajem u nadi da će on pogoditi što želite - rekao je Kerner.

Sve što trebate znati o ženskoj napaljenosti i kako prepoznati da je žena spremna 'za akciju'
Sve što trebate znati o ženskoj napaljenosti i kako prepoznati da je žena spremna 'za akciju'

Možete s njim podijeliti nesigurnosti vezane uz seks, objasniti mu što vam se ne sviđa ili opisati mu što vam se sviđa, piše Insider.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje