Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kako ljubiti u doba krize - zar bez novca zaista nema ljubavi?

Kako ljubiti u doba krize - zar bez novca zaista nema ljubavi?
1

Žele li biti intimni John i Amanda moraju se ušuljati u roditeljsku kuću, a Carlos, kada mu nestane novca, zapada u seksualnu hibernaciju. Oriana, pak, kupuje kontracepciju na crnom tržištu za bogatstvo

VIDEO

U Venezueli, zemlji koja je prije nekoliko godina zaglibila u tešku ekonomsku krizu, cijena ljubavi mladim parovima može biti nemoguće visoka. 

U tropskim vrtovima koji okružuju sveučilište u Caracasu nije neobično vidjeti mlade parove u ljubavnom činu iza palmina drveta. 

Studentima prava Johnu Alvarezu (20) i Amandi Aquino (19) diskrecija je draža. Kada žele voditi ljubav to moraju činiti u sobi u kojoj je John odrastao na katu roditeljske kuće, dok majka, otac i sestrica spavaju u prizemlju. 

U dvije godine veze John i Amanda nisu platiti hotelsku sobu. To je zato jer soba u Caracasu košta 10 dolara za šest sati, što je zelenaška cijena za zemlju u kojoj je prosječna plaća šest dolara mjesečno. 

Johnu vlastiti stan može biti samo neobuzdana fantazija. 

Bez novca nema ljubavi 

Drugi je problem što se više od pola transakcija u Venezueli odvija u dolarima jer domaća valuta, bolivar, bezvrijedna. Ali pristup dolarima ima samo manjina. 

Jedan od onih koji dolare imaju je Carlos Rodriguez, koji kaže da mu je trideset i nešto godina i traži "pustolovine". 

Svi razlozi zbog kojih seks boli: Nije do vas, često je do bolesti
Svi razlozi zbog kojih seks boli: Nije do  vas, često je do bolesti

Njegovane kose i brade, Carlos radi kao grafički dizajner i kada mu krene zaradi do 400 dolara mjesečno. Tada si može priuštiti izlazak s mladom damom i platiti večeru, piće, taksi i motel, pošto još uvijek živi s roditeljima. 

U onim lošijim mjesecima kada nema novca, nema ni romantike, objašnjava Carlos. 

Jhoanna (37), pak, kada traži partnera na Tinderu uvijek pita za financijske "sposobnosti" budućeg ljubavnika. 

Ona je naviknuta na to da plaća pola troška svakog izlaska, što je neobična navika u zemlji u kojoj se općenito očekuje da muškarac pokupi račun. 

Izlazak s nepoznatim u jednom od najopasnijih gradova na svijetu, ne čini se kao najpametnija stvar na svijetu, ali Jhoanna kaže "da je svjesna rizika". 

Primjećuje također da se bazen potencijalnih partnera smanjuje zajedno sa srozavanjem vrijednosti bolivara jer je kriza natjerala oko 4,5 milijuna Venezuelaca da se isele u inozemstvo u zadnjih pet godina. 

Očiti znakovi da ste narcis, a da toga uopće niste ni svjesni
Očiti znakovi da ste narcis, a da toga uopće niste ni svjesni

Amanda, Johnova djevojka, dobacuje: "Nemoj se zaljubiti jer će on vjerojatno napustiti zemlju". 

Crno tržište

Paradoksalno, masovna emigracija donijela je neočekivanu dobit Oriani Garciji i Antoniju de Muru. Kad je Antonijeva obitelj iselila u Španjolsku u potrazi za boljim životom, mladom paru ostala je obiteljska kuća samo za njih. 

"Živimo kao bračni par", smije se 21-godišnja Oriana. Pošto je pitanje stanovanja riješeno, ostaje smo problem kontracepcijskih pilula, koje je teško naći i papreno su skupe.

Požuda, maženje, moć: 8 faza seksualnog života svih parova
Požuda, maženje, moć: 8 faza seksualnog života svih parova

Oriana, studentica, nema izbora nego kupiti kubanske tablete na crnom tržištu za četiri dolara. U ljekarni mjesečna doza, isto uvoznih, košta osam dolara, odnosno jednu i pol mjesečnu plaću. 

To je potpuno izvan dosega za Fanyercis, 18-godišnju blagajnicu u supermarketu koja zarađuje minimalac. Ona se zato odlučila za kontracepcijski implantat koji ju je koštao sedmomjesečne plaće. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'