Lifestyle

Komentari 4

Kako locirati izgubljeni mobitel i zaključati ga kada je ugašen?

Kako locirati izgubljeni mobitel i zaključati ga kada je ugašen?

Ako ste izgubili telefon, nemojte paničariti. I Android i iPhone imaju alate koji omogućuju lociranje telefona. Ipak, ako je vaš telefon isključen, stvari mogu biti malo složenije, posebno za one s Android telefonom

 Evo kako pronaći svoj telefon i što učiniti ako se izgubi:

Kako pronaći izgubljeni iPhone?

Alat 'Find My iPhone' (Pronađi moj iPhone) najbolji je i najlakši način za pronalaženje iPhonea. Morate ići na 'Find My iPhone' na iCloud.com da biste pristupili alatu. Nakon što se prijavite, kliknite 'Svi uređaji'. Zatim s popisa odaberite svoj izgubljeni telefon. Na ekranu ćete vidjeti kartu s lokacijom vašeg telefona.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kako pronaći izgubljeni Android telefon

Android telefon možete pronaći putem Upravitelja Android uređaja. Da biste pronašli svoj telefon, jednostavno idite na stranicu 'Pronađi moj uređaj' i prijavite se pomoću Google računa koji je povezan s vašim telefonom. Ako imate više telefona, odaberite izgubljeni telefon u izborniku na vrhu zaslona. Tada će se na karti prikazati mjesto vašeg telefona.

Ako karta pokazuje da je vaš telefon u blizini, kliknite 'Reproduciraj zvuk'. Uređaj će zvoniti sljedećih 5 minuta, čak i ako je postavljen na tiho.

Možete li pratiti telefon ako je isključen?

iPhone uređaje i dalje možete pronaći čak i kad je telefon isključen. Ako upotrijebite gornje korake za lokaciju, a vaš telefon je izvan mreže, karta će pokazati posljednje mjesto na kojem je telefon bio prije nego što se isključio. Web stranica će vam poslati email ako /kad se vaš telefon ponovo uključi. Samo odaberite opciju 'Obavijesti me kad me pronađu' na zaslonu.

Nažalost, Android telefoni moraju biti uključeni da bi se mogli locirati pomoću gornjih koraka.

Kako zaključati izgubljeni telefon?

Zaključani zaslon na telefonu jedan je od najboljih načina za zaštitu podataka na telefonu, savjetuje Eric Florence, analitičar kibernetičke sigurnosti u tvrtki SecurityTech, piše Reader's Digest.

Ako se vaš iPhone telefon izgubi, evo kako možete zaključati zaslon, čak i ako nemate postavljenu lozinku:

Za Android telefone alat 'Find My Device' (Pronađi moj uređaj) zaključat će vaš telefon i omogućiti vam postavljanje lozinke, PIN-a ili uzorka ako ih već nemate. Evo koraka:

 

 

Najčitaniji članci