Lifestyle

Komentari 0

Kako najbolje stilizirati mladu kosu da ne strši na sve strane

Kako najbolje stilizirati mladu kosu da ne strši na sve strane

Za stiliziranje mlade kose važno je da ne pretjerate s proizvodima i da kosu oblikujete sa čim manjom četkicom ili češljem. Također nemojte koristiti frizerske proizvode koji začepljuju pore

Oblikovanje mlade kose i uređivanje rubova zahtjevni je posao s kojim se mnogim ljudima ne da zamarati, iako je ponekad teško nositi rep ili neku frizuru bez da mlada kosa strši na sve strane. Naime, uređivanje rubova više je od samog oblikovanja, tu treba imati i neke vještine. Zato je četvero frizera, poznatih stručnjaka za kosu otkrilo kako ispravno urediti mladu kosu i rubove kose.

POGLEDAJTE VIDEO: Ima kosu kao zlatokosa

Dhairius Thomas

- Prilikom oblikovanja frizura koje uključuju 'mladu kosu', uvijek prvo dovršim cijelu frizuru, a zatim prijeđem na rubove za detaljnu završnu obradu. Rubovi uokviruju lice i frizuru, pa taj manji detalj može ili podići ili pokvariti sveukupni izgled - rekao je Thomas. Nešto tako jednostavno kao što su uređeni rubovi kose može mnogo toga reći o nečijoj osobnosti ili svakodnevnom raspoloženju, dodao je.

Oblikovanje mlade kose može biti dosadno, ali uzimanje dodatnog vremena omogućuje da prilagodite stil i date kosi bolji izgled. Kada uređuje rubove, Thomas koristi malu četku za detaljno češljanje i pomade ili gelove koji drže mladu kosu pod kontrolom.

Tym Wallace

- Proces oblikovanja rubova/dječje kose doista se temelji na željenom stilu. Također uzimam u obzir klijenta i njegovu liniju i boju kose. Važno je imati češalj s malim zupcima ili četkicu s tankim repom - rekao je Tym.

- Savjetovao bih da se ne forsira uređivanje mlade kose. Ako je nema, nemojte je raditi - dodao je.

Kim Kimble

- Volim uređivati rubove i zaglađivati ih tako da ne strše na sve strane. Ili koristim dječju četkicu ili četkicu za zube da stvorim neke dizajne. Ako je frizura 'divlja', jednostavno ju pustim ili ih položim bez nekog oblikovanja. Ako izgleda elegantno, ukrotit ću je i oblikovati u kovrče ili neke fora oblike - objasnila je.

Nemojte koristiti frizerske proizvode koji začepljuju pore, tvrdi. Pore moraju biti čiste kako ne bi došlo do iritacije kože. Također, pazite da ne nanosite previše proizvoda i provjerite je li vam koža svježa i čista. Moći ćete bolje kontrolirati mladu kosu ako nema previše proizvoda na sebi, zaključila je Kim.

Felicia Leatherwood

- Žene koje imaju kovrčaviju kosu trebaju teži proizvod, dok žene koje imaju ravnu kosu mogu koristiti sprej za stiliziranje kose i protiv vlage (anti-frizz) - objasnila je. Felicia također savjetuje da dok stilizirate rubove ne koristite previše proizvoda. Tako ćete samo stvoriti puno nakupina proizvoda i kosa će vam izgledati jako loše, piše Yahoo.

POGLEDAJTE VIDEO: ZVIJEZDE VRIŠTE - MRLE VS IVANKA

Najčitaniji članci