Lifestyle

Komentari 1

Kako očistiti kupaonicu i WC školjku brzo i bez puno ribanja?

Kako očistiti kupaonicu i WC školjku brzo i bez puno ribanja?

Ako vam je puno kose zapelo u umivaonik i on se zaštopao, nemojte odmah zvati vodoinstalatera. Isprobajte trik s kavom, deterdžentom za posuđe i kipućom vodom koji će odmah spasiti stvar

Ako vam WC školjka izgleda kao da joj je hitno potrebno dubinsko čišćenje, a ne želite satima intenzivno ribati, uzmite bočicu s vodicom za ispiranje usta.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko čišćenje doma

Ne samo da će tekućina učiniti čuda što se tiče čistoće, već će i vaša WC školjka izgledati kao potpuno nova. Za to ćete morati uliti jednu šalicu vodice za usta u WC školjku i ostaviti da tako odstoji barem pola sata. Kada prođe tih pola sada, WC školjku malo pročistite - i sve neželjene mrlje će se lako ukloniti.

Ako su vam ogledala u kupaonici uvijek puna pruga svaki put kada ih pokušate očistiti, onda i za to imamo rješenje, a to je - bijeli ocat. Jednostavno ga pomiješajte s malo hladne vode i stavite ga u bočicu koja ima prskalicu. Zatim poprskajte ovu otopinu na uprljano ogledalo i obrišite krpom od mikrovlakana.

Osim što je jeftinija, ova domaća mješavina je i učinkovitija i ne sadrži jake kemikalije poput amonijaka, koji se nalazi u većini proizvoda za čišćenje.

Ako vam je puno kose zapelo u umivaonik i sada je on zaštopan, nemojte odmah zvati vodoinstalatera. Prije nego što posegnete za telefonom, isprobajte ovaj trik s kavom.

Uzmite ostatke kave i u to dodajte deterdžent za pranje posuđa. Zatim stavite ovu ljepljivu smjesu u odvod te ju prelijte kipućom vodom. Ova kombinacija će razbiti sva začepljenja koja se nalaze u vašim cijevima, piše The Sun.