Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Kako odabrati kupaći kostim po građi tijela: Top savjeti za male, velike grudi, punije i mršavije

Kako odabrati kupaći kostim po građi tijela: Top savjeti za male, velike grudi, punije i mršavije

Pri odabiru kupaćeg kostima dio tijela koji želite istaknuti neka bude prekriven živim bojama i zanimljivim uzorcima, a za onaj dio koji želite prikriti - birajte tamnije, neupečatljive zagasite nijanse i uzorke

VIDEO

Kad ste već krenule kupiti savršen kupaći kostim - ne žurite! Isprobajte što više modela, jer možda se iznenadite koliko dobro vam stoji kroj koji niste planirale kupiti. Pazite da se osjećate dobro u njemu i ne vodite se trenutnim trendovima - ono što dobro pristaje ženama na društvenim mrežama, ne mora nužno dobro stajati i vama.

POGLEDAJTE VIDEO o manekenki koja pozira u minijaturnim badićima koje sama kreira i prodaje:

Pokretanje videa...

emily 01:09

Mnoge žene griješe pa odabiru kupaće kostime koji su im preveliki jer vjeruju da će time nešto sakriti. Bolje je kupiti pravu veličinu kako bi lijepo, pripijeno stajao uz tijelo.

Top 20 badića za ovo ljeto: Na plaži zablistajte kao zvijezda
Top 20 badića za ovo ljeto: Na plaži zablistajte kao zvijezda

Uglavnom, dio tijela koji želite istaknuti neka bude prekriven živim bojama i zanimljivim uzorcima, a za onaj dio koji želite prikriti - birajte tamnije, zagasite nijanse. Tako će žive boje privlačiti poglede drugih te neće toliko obraćati pažnju na nesavršenosti.

Evo kako odabrati idealan kupaći kostim prema obliku tijela:

Kruška oblik

Kod ovog oblika građe tijela bokovi i bedra su izraženiji dok je gornji dio tijela sitniji. Tako su, recimo, građene poput Beyoncé, Bebe Rexhe i Jennifer Lopez.

Kod ovakve građe važno je vizualno uravnotežiti proporcije, odnosno naglasak staviti na gornji dio, odnosno grudi. Gaćice neka budu klasične, nipošto visoko rezane, neka stoje niže na bokovima i budu uske su sa svake strane.

Izbjegavajte donji dio u tipu hipsterica i modele široke sa strane. Bitno je da taj dio tijela ne dolazi do izražaja nikako pa ni bojom ili uzorkom.

Zato, gornji dio neka bude upečatljiv, šaren, s volanima... Birate li jednodijelni badić, također, pripazite da nije visoko rezan na bokovima, no dekolte neka bude dubok.

Jabuka oblik

U ovom slučaju gornji dio tijela je krupniji, a donji tanji i sitniji. Tu je važno naglasak staviti na bokove, a vizualno smanjiti poprsje. Birajte gaćice hipsterskog ili brazilskog stila - šire su na bokovima pa ih vizualno povećavaju.

Boje i uzorci neka budu upečatljivi. Gornji dio trebao bi biti zagasitiji, bez detalja koji privlače pažnju.

Pješčani sat

Ženama građenima kao pješčani sat, znači bujnih oblina i tankog struka, pristaju minijaturni bikiniji s trokutićima na grudima ili jednodijelni kupaći kostimi s prorezom oko struka.

Zapravo, moglo bi se reći da ovakvoj građi pristaju mnogi modeli, jer žene su popunjene na bokovima i grudima, a struk je tanak - savršena građa tijela za žene.

Atletska građa

Miley Cyrus, Ciare i Jennifer Aniston su žene atletske građe, znači obline nisu posebno izražene i bilo bi ih dobro malo naglasiti - za ženstveniji look. Znači, odaberite kupaće kostime čiji i donji i gornji dio imaju upečatljive uzorke, boje, volane...

Također, maleni donji dio, koji oskudno pokriva prednji dio i stražnjicu, a koji se trakicama veže visoko na bokovima, vizualno će proširiti taj dio tijela. Ženama ovakve građe odlično pristaju i zanimljivo rezani jednodijelni modeli.

Male grudi 

Imate li malo poprsje poput Kate Hudson, Zoe Saldane i Ariane Grande, birajte bikinije čiji gornji dio odiše raskoši - upečatljivih je boja i uzoraka, ima volane, mašnice, šljokice, resice... Bitno je da stvara iluziju većih grudi.

Kako male grudi ne zahtijevaju gornji dio koji im daje podršku, slobodno posegnite za trokutastim modelima, a dobar izbor su i push-up sa dodatnom spužvicom iznutra.

Ženama s malim grudima odlično stoje i tzv. bandeau modeli koji izgledaju kao široka traka oko prsa i nemaju naramenice. Građi kod koje su grudi male, a stražnjica veća, odlično stoje trokutaste gaćice s trakicama za vezanje i gornji dio s umecima ili u obliku trake.

Velike grudi

Kate Upton, Katy Perry i Sofia Vergara u primjer žena s velikim grudima, a u takvim slučajevima važno je da one stoje čvrsto u košaricama i da sa strane ne vise viškovi, odnosno gornji dio mora biti dovoljno velik tako da baš cijele grudi stanu u njih.

Modeli koji se tankim trakama vežu oko vrata uglavnom ne stoje dobro ženama s velikim grudima, osim ako grudi, nekim čudom, čvrsto stoje same od sebe.

Birajte čvrste modele koji će grudima biti dobra potpora i lijepo će ih oblikovati. Također, izbjegavajte napadne modele s velikim uzorcima, volanima ili raznim ukrasima. Naramenice neka budu malo deblje i podesive - što je naramenica deblja, potpora grudima je bolja.

Punije žene

Žene punije, oble građe, poput Kelly BrookBarbie Ferreire, Ashley Graham i Kim Kardashian, trebaju birati bikini kojemu su gaćice dublje jer će tako prikriti višak na trbuhu, a ujedno će ga stisnuti kao steznik. Vrlo su moderni retro modeli kojima su gaćice upravo takve. 

Odličan izbor su i modeli s volančićima oko bokova ili oni koji izgledaju kao da imaju suknjicu.

Jednodijelni badić, također, je dobar izbor za puniju građu. U tom slučaju zgodno je da ima vrlo otvorena leđa, jer će vam tijelo tako izgledati daleko bolje i vrlo seksepilno.

Uzorak na badiću je također vrlo važan, a ženama punije građe uvijek je bolje birati sitniji uzorak. Također, na dijelovima tijela koje žele vizualno smanjiti trebaju biti okomite linije, ne vodoravne. I svakako treba izbjegavati modele koji se sjaje jer će vizualno proširiti tijelo.

Za skrivanje trbuha

Postoji dosta modela, i jednodijelnih i dvodijelnih, koji pomažu prikriti trbuh. Dobar izbor su badići sa visokim strukom, pomalo retro gaćicama.

Pomažu i dvodijelni modeli kod koji je gornji dio pomalo nalik na majicu na tregere, sa lepršavim donji dijelom koji taman prelazi preko trbuha i vizualno ga smanjuje.

Jednodijelni modeli sa zgodno naboranom tkaninom u predjelu trbuha, također, su dobar izbor. Pomažu i oni s tamnijim linijama sa svake strane, dok je središnji dio neke upečatljivije boje ili sa okomitim, strateški ocrtanim linijama - takve kombinacije struk čine naizgled tanjim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj