Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kako odabrati svježe proizvode u trgovini: Ovi trikovi će pomoći

Kako odabrati svježe proizvode u trgovini: Ovi trikovi će pomoći

Koliko god zvučalo čudno, svježa riba ne bi trebala imati jako izražen riblji miris. Ako to osjetite, riba vjerojatno nije svježa. Dobar se limun može prepoznati po težini i debljini kore

VIDEO

1. Losos

Koliko god zvučalo čudno, svježa riba ne bi trebala imati jako izražen riblji miris. Ako to osjetite, riba vjerojatno nije svježa. Još jedan znak svježine je boja. Riba lososa koja se uzgaja na farmi obično je svijetloružičaste boje, dok divlja riba obično ima tamnije nijanse. Ako na površini ribe postoje sive ili smeđe mrlje, to znači da je riba već duže vrijeme pohranjena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zdrave namirnice 01:33

2. Datulje

Svježe datulje se mogu smežurati, ali ne previše, a ne bi trebale biti ni previše žilave. Suho voće je najbolje ako izgleda mesnato i ima blago sjajnu kožu. Ne smiju imati kristale šećera ili bijele mrlje, jer to ukazuje da je propadanje već počelo.

3. Češnjak

Ako ima previše izražen miris, vjerojatno je star ili je pogrešno skladišten. Ako je svjež treba imati blagi miris.

Garlic

4. Cikla

Kada kupujete ciklu, odaberite onu sa zelenilom. Ali, nije uvijek moguće pronaći takvu ciklu, zbog čega morate paziti na veličinu i korijen povrća. Bolje je odabrati ne preveliku ciklu bez previše dlake na repu.

5. Avokado

Sve izražene mrlje koje se razlikuju od glavne boje ukazuju na to da nešto nije u redu s plodom. Najbolje je izbjegavati avokado s tamnim mrljama jer je to često znak da je započeo proces truljenja. Također možete pritisnuti područje pored peteljke - ako ga možete probosti prstom, plod je vjerojatno prezreo.

6. Šipak

Oblik ploda ne bi trebao biti idealan krug, već bi trebao biti uglast, jer su glatkoća i čvrstoća kožice također pokazatelji zrelosti.

7. Limun

Dobar se limun može prepoznati po težini i debljini kore. Tanka kožica i rupica na mjestu gdje je nekad bila stabljika s mini linijama  su znak dobrog limuna, piše Bright Side.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru